Engelse media loven ‘autoritaire’ Ten Hag: ‘Revolutie aanstaande’

Foto: Engelse media loven ‘autoritaire’ Ten Hag: ‘Revolutie aanstaande’

Erik ten Hag beleefde dinsdagmiddag zijn vuurdoop met Manchester United. Het eerste optreden tegen Liverpool was direct overtuigend te noemen. De Mancunians versloegen ‘aartsrivaal’ Liverpool met 4-0 en de Engelse pers was direct lyrisch over de ploeg van Ten Hag.

The Daily Mirror zag al dat de blauwdruk van Ten Hag zichtbaar was tegen Liverpool. “Ondanks de zinderende hitte en vochtigheid van Bangkok drong United als een eenheid aan. De verdediging van Liverpool werd constant onder druk gezet.” Het viel de Engelse krant verder op dat United negentig minuten lang in staat was om druk te geven, iets wat bij voorgangers Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick nooit gebeurde. “Een hele wedstrijd lang druk uitoefenen was iets wat voorheen nooit lukte. En dat met een hoge verdedigingslijn. Daardoor hield het team de linies korter op elkaar en bewoog United als gestroomlijnd geheel over het veld.”

Revolutie aanstaande

The Guardian denkt dat een revolutie aanstaande is na het eerste goede optreden van de formatie van Ten Hag. “De opbouw van United was veel gelikter dan vorig seizoen. Het kwam in de buurt van de geometrische variëteit waarmee Pep Guardiola Manchester City het laat uitvoeren. En toen er voorin toegeslagen werd, ging dat op de manier die Ten Hag voor ogen had.” Volgens de Manchester Evening News toonde Ten Hag direct zijn autoriteit. “Liverpool vernederen is altijd een ideale start voor een manager van Manchester United. United zette Liverpool onder druk en speelde aanvallend voetbal. Het durfde eindelijk weer te verdedigen met een hoge verdedigingslijn.”

TIP: Pak 28x je inzet bij een landstitel voor Manchester United!

Maakt Ten Hag United direct kampioen?

  • Ja
  • Nee
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie