TRANSFERUURTJE: Ajax, Feyenoord én PSV halen verdediger

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax, Feyenoord én PSV halen verdediger

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord is nog op zoek naar een opvolger van Tyrell Malacia. En mogelijk wordt dat David Hancko, een Slowaaks international die onder contract staat bij Sparta Praag. Hancko kan zowel links- als links centraal achterin uit de voeten en voldoet daarmee aan een belangrijke eis van de Feyenoord-scouting, die nadrukkelijk let op multi-inzetbaarheid. ‘Goed ingevoerde bronnen’ melden aan het doorgaans betrouwbare 1908.nl dat Feyenoord ‘ver wil gaan’ voor hem.

Het begint er meer en meer op te lijken dat Ajax deze zomer afscheid moet gaan nemen van Lisandro Martínez, voor wie het Manchester United van coach Erik ten Hag zo’n vijftig à zestig miljoen euro klaar heeft liggen. De Argentijn wil zelf heel graag naar Engeland. En dus zal H2 (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar) door moeten schakelen voor de opvolging van Martínez. Volgens meerdere binnen- én buitenlandse bronnen is daarvoor in beeld nu Mykola Matviienko. De 26-jarige Oekraïner mag vanwege de oorlog gratis voor één jaar gehuurd worden van Shakhtar Donetsk.

Volgens diverse Engelse media is PSV serieus in de race om het binnenhalen van Everton-speler Jarrad Branthwaite. De verdediger reisde vandaag niet mee op trainingskamp met The Toffees vanwege een op handen zijnde transferDe nieuwe PSV-directeur Marcel Brands kent Branthwaite nog van zijn tijd op Goodison Park. Volgens de papieren editie van The Daily Mail willen de Eindhovenaren hem graag op huurbasis overnemen van The Toffees. Mogelijk gaat Branthwaite dan tijdelijk de zwaar geblesseerde Olivier Boscagli – uit de roulatie tot januari 2023 – vervangen.

Er dreigt een lelijke tegenvaller voor Ajax. De Amsterdammers zien in Francisco Conceiçao een potentiële versterking voor komend seizoen, maar de buitenspeler van FC Porto dreigt een overstap tegen te houden. De linkspoot zou helemaal niet geïnteresseerd zijn in een deal met de Amsterdammers. Volgens Mercado Azul gaat de rechtsbuiten zelfs verlengen bij diens broodheer, waar diens vader Sérgio Conceiçao als hoofdtrainer actief is.

Buitenland:

Manchester United wil haast maken met de komst van Frenkie de Jong. Volgens de BBC en Manchester Evening News zijn Algemeen directeur Richard Arnold en voetbaldirecteur John Murtough naar Barcelona afgereisd om te onderhandelen over een transfer van de Oranje-international.  Een belangrijk struikelblok kan nog het salaris zijn dat De Jong tegoed heeft van de Catalanen, aangezien hij in 2020 en 2021 instemde met een salarisverlaging. Die miljoenen kan de middenvelder de komende jaren alsnog incasseren.

Matthijs de Ligt hoopt na drie seizoenen Juventus een nieuw avontuur aan te gaan. De centrale verdediger heeft inmiddels zelf al een akkoord bereikt met Bayern München. Journalist Alfredo Pedullà heeft vernomen dat Bayern en zaakwaarnemer Rafaela Pimenta een volledig akkoord hebben gesloten. Het gaat om een vijfjarig contract met een basissalaris van elf tot twaalf miljoen euro, plus drie tot vier miljoen euro aan bonussen.

TIP: Pak 28x je inzet bij een Premier League-titel voor Manchester United!

View this post on Instagram

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie schat jij het hoogst in van de drie?

  • Matviienko
  • Hancko
  • Branthwaite
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie