‘Zidane verrast PSG en Frankrijk met naaistreek’

Foto: ‘Zidane verrast PSG en Frankrijk met naaistreek’

Na maandenlange speculatie kwam er de voorbije weken duidelijkheid over de sportieve toekomst van Paris Saint-Germain. Technisch directeur Leonardo en trainer Mauricio Pochettino werden bedankt voor bewezen diensten en werden vervangen door Luis Campos als sportieve baas en Christophe Galtier als nieuwe coach. Die laatste werd aangesteld ondanks dat Zinedine Zidane op weg leek naar het Parc des Princes. 

Begin juni meldden verschillende Franse media zelfs dat zijn aanstelling helemaal in kannen en kruiken was, maar uiteindelijk bleef de witte rook uit. Het doorgaans over PSG goed geïnformeerde Le Parisien stelt nu dat de entourage van Zidane de Franse grootmacht gebruikt heeft door zelf te lekken over een naderende deal, hoewel de topmiddenvelder van weleer goed wist dat hij nooit bij de Franse grootmacht aan de slag zou gaan. 

De berichten zorgden dan ook voor grote verwarring in Parijs bij Campos, die nooit met Zidane gesproken had en het met het PSG-bestuur ook nooit over diens aanstelling gehad had. De Portugese sportief directeur ging resoluut voor Galtier en voor hem was Zidane nooit een optie. 

Deschamps

Zizou heeft echter zijn zinnen gezet op de job van Frans bondscoach en wou druk zetten op de Franse bond door de interesse van PSG te lekken. Door het te doen lijken alsof hij een job in Parijs en de kans om samen te werken met onder meer Kylian Mbappé en Lionel Messi ‘opgegeven’ had om bondscoach te worden, wou hij de druk vergroten om na het WK als bondscoach van Les Bleus aan de slag te mogen. Dan loopt het contract van Didier Deschamps immers af en Zidane hoopt zijn ex-ploegmaat te mogen opvolgen.

TIP: De quotering dat Frankrijk wereldkampioen wordt staat op 7. Grijp nu €250 welkomstbonus bij Circus, klik hier!

Had jij een dergelijke streek van Zidane verwacht?

  • Ja, ergens wel
  • Nee, absoluut niet
169+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie