Slot gekraakt om uitspraken: ‘Dit is trainerspraat’

Foto: Slot gekraakt om uitspraken: ‘Dit is trainerspraat’

Feyenoord-trainer Arne Slot hoopt de komende weken nog een aantal nieuwe versterkingen mogen te begroeten. De oefenmeester riep onlangs dat hij hoopte op een zevental nieuwelingen om alle uitgaande transfers te kunnen opvangen. Het liefst zou Slot zelfs negen of tien nieuwelingen willen, maar volgens Feyenoord-clubwatcher Sinclair Bischop is dat pure ‘trainerspraat’ van de oefenmeester.

In de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond laat Bischop weten dat Slot een beetje te hoog van de toren blaast. “Trainers willen altijd zo veel mogelijk spelers halen om met een zo goed mogelijke selectie te werken. Natuurlijk moeten er gerichte aankopen worden gedaan, maar ik vond dat hij daar wel een beetje in doorsloeg. Ze hebben vorig jaar in de winterstop al spelers gehaald voor de toekomst, die worden even vergeten.”

Spelers laten gaan

Volgens Sinclair kan Slot niet zomaar roepen dat hij er tien nieuwe spelers bij wil, die volgens hem eerst de spelers moet lozen waar hij het niet in ziet zitten. “Als de conclusie is dat ze niet goed genoeg zijn, dan moet je óf ermee aan de slag, óf er afstand van doen. Maar zolang ze niet weg zijn, kan je niet zeggen: ‘we halen maar binnen’. Ik snap het ook als de club denkt: ‘Leuk en aardig, tien nieuwe spelers, maar doe het maar met de jongens die je hebt. Kijk toch maar of er in de jeugd niet een of twee rondlopen die wél aan kunnen haken.”

Bischop denkt dan ook dat Slot andere bedoelingen heeft met zijn uitspraken. “Dit is vaak hoe een trainer praat. Ze willen nieuwe spelers hebben en de druk erop zetten. Ik kan me niet voorstellen dat er nog tien nieuwe spelers gaan komen. Dat gaat niet gebeuren, maar naar buiten wil hij wel het signaal afgeven.”

TIP: Wint Feyenoord het openingsduel van Vitesse? Verdubbel hier je inzet!

Is de kritiek op Slot terecht?

  • Ja
  • Nee
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie