Nieuwe ‘stille leider’ bij Feyenoord

Foto: Nieuwe ‘stille leider’ bij Feyenoord

Feyenoord herpakte zich afgelopen weekend van de 0-7 oorwassing tegen FC Kopenhagen door met 1-2 te winnen van RB Salzburg. Eén van de spelers die indruk maakte was Fredrik Aursnes, zo zag clubwatcher Mikos Gouka vanuit Oostenrijk.

“In Oostenrijk presenteerde Danilo zich als aanspeelpunt, al is ook duidelijk dat de Braziliaan weinig heeft gespeeld afgelopen seizoen. Lutsharel Geertruida was middenvelder en dat ging de Rotterdammer heel goed af aan de zijde van Fredrik Aursnes, de Noor die is uitgegroeid tot de stille leider van Feyenoord”, schrift Gouka in het Algemeen Dagblad.

“Mo Taabouni maakte de 1-2, maar de technische staf werd na de pauze vooral enthousiast van het gedegen spel van Mimeirhel Benita en Mats Wieffer.” Laatstgenoemde viel echter wel geblesseerd uit en zal twee weken toe moeten kijken.

‘Medespelers genieten ook van Aursnes’

Voetbal International concludeerde eerder al dat Aursnes ‘nu al een hoog niveau haalt’. Het medium schreef: “Deze Noorse middenvelder is zó goed, dat de spelers er tijdens de trainingen stiekem van genieten. Als Aursnes nog een stap maakt in zijn ontwikkeling, is hij volgend jaar weer een speler die Feyenoord geld oplevert. Niet voor niets wil Feyenoord zijn contract openbreken, opwaarderen en verlengen.”

Volgens VI heeft trainer Arne Slot na de zege op RB Salzburg (2-1) nog wel een aantal kritiekpuntjes: “Voor nu verwacht Slot wel dat Aursnes in balbezit nog meer initiatief toont. Dat gebeurt tegen Red Bull. De Noorse international is betrokken bij iedere veelbelovende aanval. Met Orkun Kökcü (ziek) straks terug voegt Slot ook nog een flinke dosis extra voetbalvermogen toe aan zijn middenveld.”

Aursnes kwam vorig jaar zomer over van Molde FK. De Noor speelde 47 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waar hij één doelpunt en vier assists produceerde.

TIP: Wint Feyenoord in Arnhem? Win 2,06 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)

Aursnes is een superspeler voor Feyenoord

  • Eens
  • Dat is wat overdreven
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie