Janssen snapt Ajax-transfer: ‘Fantastische ontwikkeling hier doorgemaakt’

Foto: Janssen snapt Ajax-transfer: ‘Fantastische ontwikkeling hier doorgemaakt’

De transfer van Owen Wijndal van Ajax naar AZ lijkt zo goed als in kannen en kruiken te zijn. Naar verwachting wordt de linksback spoedig medisch gekeurd door de Amsterdammers en gaat Wijndal zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2027. AZ ontvangt naar verluidt een bedrag van tien miljoen euro voor de vleugelverdediger.

Wijndal werd al langer in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar volgens Voetbal International zorgden afspraken rond de betalingstermijnen voor het nodige oponthoud. Die problemen lijken inmiddels niet meer aan de orde te zijn, waardoor de deal spoedig rond zal komen. 

Fantastische professional

Dat Ajax bij Wijndal is uitgekomen verbaasd AZ-trainer Pascal Jansen niet. “Hij heeft hier een fantastische ontwikkeling doorgemaakt, tot het Nederlands elftal aan toe. Dan is het niet vreemd dat Owen richting een andere stap is gaan bewegen”, zei de oefenmeester vrijdag al tegenover Voetbal International. Jansen vertelde dan ook niks te merken aan Wijndal, die hij bestempelde als een op en top professional. “Natuurlijk, hij is wat vaker met zijn telefoon bezig. Dat weet je in dit soort omstandigheden. Elke ochtend rond het ontbijt spreken we even kort met elkaar over de situatie. En daarna neem ik hem mee in wat er die dag op de planning staat en wat ik daarin van hem verwacht. Vervolgens geven we elkaar een boks of een knuffel en gaat Owen voorbeeldig aan de slag. Hij leeft momenteel in twee werelden, maar wij merken daar heel weinig van. Dat vind ik knap.”

TIP: Speelt AZ het openingsduel tegen Go Ahead Eagles gelijk? Vervijfvoudig hier je inzet!

Is Wijndal een versterking voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie