‘Eredivisie-terugkeer voor Memphis Depay’

Foto: ‘Eredivisie-terugkeer voor Memphis Depay’

Memphis Depay zit op de wip bij FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller is met de club aan het onderhandelen over een nieuw contract. Dat biedt de Nederlander geen garantie op zijn plek in de selectie van dit seizoen. Bij een bod van 25 miljoen euro zou de Nederlander mogen vertrekken. 

Op dit moment lijken er twee clubs geïnteresseerd in de diensten van de steraanvaller van het Nederlands elftal. Memphis zou Camp Nou kunnen verruilen voor het Tottenham Stadium. De Engelse subtopper verkocht Steven Bergwijn voor dik dertig miljoen euro aan Ajax en zouden in zijn maatje in de Oranje-aanval de ideale opvolger zien.

Memphis Depay

In Engeland krijgt Memphis een kans op eerherstel voor zijn Manchester United-periode. De Nederlander werd onder Louis van Gaal als een enorm talent binnengehaald. De linksbuiten van weleer kreeg het legendarische rugnummer zeven toegewezen. De druk die daarbij kwam kijken, bleek echter te groot om het frivole spel uit de Eredivisie naar de Premier League te halen. 

Via Olympique Lyon, dat zeventien miljoen euro voor Memphis betaalde, kwam de Nederlands international uiteindelijk alsnog in de Europese top terecht. Bij FC Barcelona startte hij goed, maar viel de spits na het vertrek van Ronald Koeman terug in de pikorde en zou dus nu mogen vertrekken. Opties om terug te keren in Frankrijk heeft de Nederlander in Olympique Marseille. 

Eredivisie-terugkeer? 

Dat Memphis een jaar met wekelijks voetbal kan gebruiken met een WK in het vooruitzicht, hoef je hem niet te vertellen. Bondscoach Van Gaal kwam al terug op zijn ‘niet spelen, niet oproepen’-regel, maar voor de vorm van Nederlands gevaarlijkste aanvaller zullen wekelijkse minuten op een zo hoog mogelijk niveau goed zijn. 


Mogelijk kan de Eredivisie daar uitkomst op bieden. Ajax zou al 25 miljoen euro voor Brian Brobbey neer moeten tellen. De Amsterdammers zouden niet verder van 15 miljoen willen gaan. De vraagprijs van Leipzig zouden de Amsterdammers sowieso naar alternatieven dwingen. En geef ze eens ongelijk: als je voor die prijs óók Memphis Depay kunt halen, waarom zou je die hengel dan niet uitgooien? 

Bij PSV is het nog steeds niet duidelijk waar de toekomst van Cody Gakpo ligt. De linksbuiten staat in de nadrukkelijke belangstelling van clubs vanuit heel Europa, maar kan ook zijn contract in Eindhoven verlengen. Kiest Gakpo voor een vertrek, dat goed zou moeten zijn voor een transfersom van minimaal veertig miljoen euro, hebben de Eindhovenaren naast Georginio Wijnaldum wellicht nóg een oude bekende als transferbuitenkans. 

TIP Wedden op Eredivisie-wedstrijden doe je bij Cicrus!

Waar ligt de toekomst van Memphis?

  • Bij FC Barcelona
  • Bij Tottenham
  • Bij Olympique Marseille
  • Bij Ajax
  • Bij PSV
  • Bij andere club
2818+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie