‘Barcelona strikt De Jong-opvolger’

Foto: ‘Barcelona strikt De Jong-opvolger’

FC Barcelona maakt serieus werk van de komst van Manchester City-middenvelder Bernardo Silva. De Portugees moet de opvolger worden van Frenkie de Jong. Een eerste gesprek tussen Laporta en zaakwaarnemer Jorge Mendes was vruchtbaar. 

Mundo Deportivo weet dat de belangrijkste sportbestuurder van de Catalanen met Jorge Mendes, zaakwaarnemer van Silva, om de tafel heeft gezeten om de mogelijkheden voor aankomende zomer te bespreken. Dat Bernardo Silva droomt van FC Barcelona en niet onmisbaar bij City is, komt de Catalanen goed uit. 

FC Barcelona 

Met de transfersom die De Jong binnenbrengt, waarschijnlijk een bedrag tussen de 85 en honderd miljoen euro, moet de komst van de Portuguese middenvelder worden bekostigd. Silva ligt nog langdurig vast in het Etihad Stadium, dus er zullen nog wel stevige onderhandelingen gevoerd moeten worden. 

FC Barcelona heeft Mendes vertelt dat het zeventig tot tachtig miljoen euro wil neertellen voor Silva. Wil Manchester City meer geld ontvangen, dan zal het waarschijnlijk moeten doorschakelen naar andere, goedkopere targets. 

De Jong 

Het geld dat De Jong in het laatje brengt moet ook voor een stroomversnelling in de transferonderhandelingen rondom Robert Lewandowski zorgen. De Poolse spits staat bovenaan de verlanglijst van Xavi Hernandez, maar moet voor veertig miljoen euro worden losgeweekt bij Bayern München. 

Niet alleen qua transfersom, ook op basis van zijn salaris is Barcelona De Jong op dit moment liever kwijt dan rijk. Laporta gaf onlangs aan dat De Jong niet hoeft te vertrekken, maar alleen kan blijven als hij akkoord gaat met een (nieuwe) loonsverlaging. Daar zou de Nederlander al ‘nee’ tegen gezegd hebben. 

Het lijkt wel vast te staan dat De Jong eerst moet vertrekken op het moment dat Barcelona spelers van de categorie Bernardo Silva en Lewandowski kan aantrekken. De club zou daarnaast dicht bij de komst van Raphinha (Leeds United) zijn, die ook tientallen miljoenen euro’s moet kosten. Zijn komt hangt wel af van het wel of niet aanblijven van Ousmane Dembélé. De Fransman is nog steeds in onderhandeing met Barça over een langer verblijf, maar kan ook naar Chelsea. 

Wie is er beter voor Barcelona?

  • Frenkie de Jong
  • Bernardo Silva
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:33
1+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
13+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
27+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
1+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
70+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
309+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
401+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
22+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
67+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
19+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1076+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
388+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
44+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1694+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
75+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
194+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
83+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
1253+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
218+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
116+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie