‘Slot heeft opvolger Kökçü al in beeld’

Foto: ‘Slot heeft opvolger Kökçü al in beeld’

Feyenoord zwaaide Tyrell Malacia (Manchester United) en Luis Sinisterra (Leeds United) al uit deze zomer. Daar komt wellicht nog een derde basisspeler bij. Orkun Kökçü staat in de nadrukkelijke belangstelling van Leicester City en RB Leizpig. 

Arne Slot heeft tijdens het trainingskamp in Oostenrijk al een beetje ingespeeld op het mogelijke vertrek van de spelmaker. De trainer koos tegen RB Leipzig voor Fredrik Aursnes op de plek van Kökçü, die het trainingskamp vroegtijdig verliet. Daardoor kwam Lutsharel Geertruida op zes te spelen. 

Feyenoord

Slot was tevreden over dat experiment: “Als Lutsharel rechtsback staat, wordt hij al een extra middenvelder. Dan is het geen gekke gedachte dat hij ook als verdedigende middenvelder kan spelen. Fredrik kan dat ook, maar heeft ook het vermogen om verder naar voren te gaan. Goed moment om dat ook eens te bekijken.”

Dat Malacia werd vervangen door Jorrit Hendrikx, was meer uit noodzaak dan uit potentie. “Jorrit is geen linksback, dat is voor ons een middenvelder. Maar we hebben nu geen linksback.

Dat Feyenoord het traingskamp sterk afsloot, stemt de trainer tevreden. “We hebben goed kunnen trainen en zijn ook verder gegaan met de speelwijze, waar we een lichte aanpassing in hebben gemaakt. Als dat dan tot uitkomst heeft dat je tegen een sterke tegenstander zo goed onder de druk uit kunt spelen, is dat heel veel prettiger dan een week geleden.”

Feyenoord wint Eredivisie? Jij pakt 6x je inzet!

Geslaagd experiment?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
259+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie