Toornstra ziet ‘groot verschil’: “Was ook wel nodig”

Foto: Toornstra ziet ‘groot verschil’: “Was ook wel nodig”

Het was een verschil van dag en nacht: het Feyenoord dat met 0-7 verloor van FC Kopenhagen vorige week, en het Feyenoord dat vandaag met 1-2 won van RB Salzburg. Ook middenvelder Jens Toornstra zag ‘een aardig verschil’ in het spel.

“Dat was ook wel nodig, denk ik. Dat gaf natuurlijk ook wel een klein beetje een vertekend beeld. Na een goede week hier in Oostenrijk is het fijn dat je hem op deze manier kan afsluiten. Ik heb aardig goed voetbal gezien vandaag”, reageert Toornstra bij RTV Rijnmond.

Vandaag koos coach Arne Slot onder meer voor Jorrit Hendrix als linksback, en Lutsharel Geertruida als controlerende middenvelder. “We speelden iets meer met de punt naar achter. We probeerden een extra middenvelder te creëren en dat stond op zich wel goed. Er moest natuurlijk geschoven worden omdat Orkün ziek naar huis is gegaan. Op de eerste tien minuten na hebben we het redelijk gedaan”, vindt Toornstra. “Het ging niet verkeerd, al moet je natuurlijk ook wennen aan elkaar omdat het een andere samenstelling is. We wisten wat we in balbezit moesten doen en ik denk dat we een aantal leuke aanvallen hebben opgezet.”

Trainingskamp-ervaringsdeskundige

Het trainingskamp van nu vergelijken met de vorigen vindt Toornstra onmogelijk. “Ook dit jaar is de selectie nog niet compleet, dat weet iedereen. Er gaan waarschijnlijk ook nog wat dingen veranderen. Het is daarom lastig om in te schatten waar we nu staan. We hebben aan details en de conditie kunnen werken. We kwamen fitter voor de dag dan vorige week en dat is goed om te zien.”

TIP: Feyenoord kampioen van Nederland? Jij 3x je inzet rijker!

Is Toornstra komend seizoen basisspeler bij Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie