Broer Nouri: ‘Stevie naar Ajax zorgde voor brede glimlach’

Foto: Broer Nouri: ‘Stevie naar Ajax zorgde voor brede glimlach’

Vrijdag 8 juli tekende Steven Bergwijn een vijfjarig contract bij Ajax. Exact vijf jaar na dato nadat Abdelhak Nouri een hartstilstand kreeg in Oostenrijk, waar Ajax op trainingskamp verbleef. Zijn broer Abderrahim Nouri vertelde vrijdagavond bij Op1 om onder andere te praten over de huidige status van Nouri.

In het praatprogramma vertelde Abderrahim onder meer dat zijn familie al sinds die bewuste dag voor Nouri zorgt. “We merkten gelijk al dat we een heel goede invloed op hem hadden. Op verzoek van de familie en ook van de artsen zijn we 24/7 met hem. In een thuissituatie, in een vertrouwde omgeving, gaat het allemaal net wat makkelijker.”

Stukken stabieler

Volgens Abderrahim was het eerst niet mogelijk om contact te krijgen met Nouri, maar in de loop der tijd kwamen er toch enkele lichtpuntjes naar voren. “Ik vroeg hem om de letter A uit te spreken. Dat deed hij heel langzaam. Ik vergelijk het met topsport, voor iemand in zijn situatie.” Abderrahim zegt dat het Nouri goed doet dat hij thuis goed verzorgd wordt door zijn familie. “Sinds hij thuis is: stukken stabieler, rustiger, hij is veel vrolijker, straalt weer, hij heeft echt een kleurtje en zit weer goed op gewicht. Dus over het algemeen goed. We nemen hem mee in onze gesprekken. Als we gaan eten, zit hij in zijn rolstoel aan de eettafel.”

Nouri was vanaf de jeugd bij Ajax al zeer goede maatjes met Bergwijn en dat de aanvaller nu weer terugkeert in Amsterdam deed hem volgens Abderrahim dan ook goed. “Mijn broertje was met Abdelhak, die was aan de lijn met Steven Bergwijn. Die spraken erover, dat Stevie naar Ajax kwam. Abdelhak hoorde dat natuurlijk, die begreep het en was superblij, hij kreeg een hele brede glimlach op zijn gezicht. Echt heel blij.”

TIP: Houdt Fortuna Ajax op een gelijkspel? Pak 7x je inzet!

Heeft Ajax teveel voor Bergwijn moeten betalen?

  • Ja
  • Nee
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie