Bergwijn over keuze voor Ajax: ‘Dát gaf de doorslag’

Foto: Bergwijn over keuze voor Ajax: ‘Dát gaf de doorslag’

Ajax presenteerde vanmiddag Steven Bergwijn, die voor zo’n 32,5 miljoen euro wordt overgenomen van Tottenham Hotspur. De linksbuiten keert na elf jaar terug bij de club waar-ie de jeugdopleiding doorliep.

Daarmee zorgde Bergwijn voor een glimlach bij zijn familieleden. “Ze zijn blij dat ik weer terug ben. Ik ben weer bij mijn familie. Ik wil mezelf hier bewijzen”, reageert de Oranje-international op de clubwebsite van Ajax.

Schreuder

Met trainer Alfred Schreuder sprak hij al meermaals. “Ik heb hem vaker gesproken. Ook bij mij thuis. Dat gaf mij een heel goed gevoel en dat heeft ook de doorslag gegeven. Hij gaf me het gevoel dat ik hier belangrijk kan zijn’, aldus Bergwijn, die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan. ‘Het is waar de trainer mij nodig heeft. Ik heb een voorkeur, maar het is aan de trainer.”

Diezelfde Schreuder reageerde reeds op zijn kersverse aanwinst: “Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken. Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht. Uiteraard ben ik blij dat we hem hebben weten vast te leggen, het betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor onze selectie.”

Bekende gezichten

In Amsterdam treft Bergwijn veel bekende gezichten, alleen al vanuit het Nederlands elftal. “Ze gaven mij een heerlijk welkom. Bij het Nederlands elftal hadden we het er ook al over. En op vakantie kwam ik Davy en Daley ook tegen. Toen hadden we het er ook over.”

TIP: Wint Ajax van Fortuna? De odd is 1.17!

Gaat Bergwijn die 32,5 miljoen waarmaken bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie