‘Geschrokken Feyenoord gaat ingrijpen’

Foto: ‘Geschrokken Feyenoord gaat ingrijpen’

Feyenoord gaat actie ondernemen om de eigen supporters beter te beschermen. Supportersvereniging FSV De Feijenoorder heeft zorgwekkende resultaten gedeeld na een onderzoek over de vakken rond het uitvak van De Kuip. 

De Feijenoorder kreeg veel klachten over ‘asociaal gedrag van uitsupporters’ en besloot onderzoek te doen. “De uitkomst van het onderzoek is verontrustend”, stelt bestuurslid Leo van den End. “Bijna elke wedstrijd worden supporters geconfronteerd met rondvliegende projectielen of erger. Verhalen over spuug, aanstekers, munten, voedsel, dranken, vuurwerk, bekers met urine en zelfs stenen zijn talrijk.”

Feyenoord-supporters onder het uitvak zouden soms zelfs niet fatsoenlijk de wedstrijd kunnen volgen. De Feijenoorder noemt dit ‘een voortdurende ergernis’, maar waar nog te weinig aandacht voor is. “De club gaf aan van de situatie op de hoogte te zijn, maar is zo geschrokken van de schrijnende verhalen dat het gevoel van urgentie wel is aangewakkerd”, zo schrijft de supportersvereniging. 

Feyenoord overweegt een aantal maatregelen, zeker omdat men de komende jaren nog in De Kuip speelt. “Een van de oplossingen is het verhogen van de plexiglazen wand tot een hoogte dat voorwerpen er onmogelijk overheen kunnen worden gegooid. Verstevigde netten aan de voorzijde wordt ook genoemd als mogelijke optie. En wellicht een combinatie van beide”, zo schrijft De Feijenoorder.

TIP: Wint Feyenoord van Vitesse? Win 2,08 keer je inleg!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie