Officieel: AZ verhuurt doelman aan De Graafschap

Foto: Officieel: AZ verhuurt doelman aan De Graafschap

AZ verhuurt de 21-jarige doelman Mees Bakker dit seizoen aan De Graafschap. De Doetinchemmers beschikken bovendien over een optie tot koop inzake de goalie, die tot dusver dertien keer voor Jong AZ heeft gekeept in de Keuken Kampioen Divisie.

“We zien Mees als een zeer talentvolle doelman met de juiste intrinsieke motivatie”, reageert technisch manager Peter Bijvelds op de clubwebsite. “Helaas voor hem heeft hij last gehad van enkele armblessures, waardoor zijn ontwikkeling tijdelijk stil stond. Mees is nu echter weer een behoorlijke periode geheel fit. We verwachten dat hij de concurrentiestrijd met Hidde en Ties volledig aan zal en kan gaan.”

Talentvolle goalie

AZ schrijft over Bakker, die nog tot medio 2023 vastligt (plus de optie voor nog twee seizoenen): “Bakker kwam op zijn elfde over van HSV Heiloo en doorliep de volledige AZ Jeugdopleiding. Sinds de zomer van 2020 maakte hij deel uit van de A-selectie. Twee jaar eerder – op 20 augustus 2018 – debuteerde hij bij Jong AZ in het betaald voetbal. Tot dusver speelde hij dertien wedstrijden voor de beloften.”

Bakker is tevens jeugdinternational. Op De Vijverberg treft hij onder meer oud-AZ’ers Mees Kaandorp, Robin Schouten en Rio Hillen.

TIP: Ook in de KKD vind je komend seizoen weer de beste odds bij Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door De Graafschap (@degraafschap)

Gaat Bakker ooit nog doorbreken bij AZ?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
14+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie