Kökcü juicht komst landgenoot toe: ‘Geeft de Eredivisie een boost’

Foto: Kökcü juicht komst landgenoot toe: ‘Geeft de Eredivisie een boost’

Orkun Kökcü was behoorlijk verrast met de toptransfer van Burak Yilmaz naar Fortuna Sittard. De transfer van de Turkse topschutter zorgde voor de nodige verbazing, maar de spelmaker van Feyenoord denkt dat de komst van Yilmaz de Eredivisie wel eens een boost kan geven.

Kökcü speelde de laatste jaren samen met Yilmaz bij het Turks nationaal elftal en had in de wandelgangen al opgevangen dat een mogelijke transfer van de topschutter naar Sittard aan de orde was. Toch vertelde de middenvelder tegenover ESPN zijn oren niet te kunnen geloven toen Fortuna de transfer wereldkundig maakte. “Ik schrok ook van de komst van Burak. Ik hoorde al bij het Turkse elftal dat er wat speelde, maar ik zei: jullie hebben je vast vergist. Jullie bedoelen een andere club, misschien in België. Het is wel mooi. Een grote naam die misschien wel een boost aan de Eredivisie geeft.”

Langer verblijf bij Feyenoord

Of Kökcü zelf komend seizoen ook tegenover Yilmaz staat is nog maar de vraag. De middenvelder geniet interesse van meerdere buitenlandse clubs, maar liet ook ontvallen niet perse weg te hoeven uit Rotterdam. “Ik heb een goede band met de trainers en de spelers en ik heb ook gezien dat ik me hier goed heb ontwikkeld afgelopen seizoen. Het is zeker niet zo in mijn hoofd dat ik weg moet. Ik heb nog een contract tot 2025 en toen ik dat contract tekende, wist ik ook dat er in die vijf jaar van alles mogelijk was.”

TIP: wint Feyenoord het openingsduel tegen Vitesse? Verdubbel hier je inzet!


Is Yilmaz een aanwinst voor de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie