Bergwijn-transfer vertraagd: ‘Afspraken maken gaat moeizaam’

Foto: Bergwijn-transfer vertraagd: ‘Afspraken maken gaat moeizaam’

De transfer van Steven Bergwijn naar Ajax is nog altijd niet afgerond. De aanvaller kwam vijf weken geleden persoonlijk al rond met de Amsterdammers, maar de clubs hebben nog altijd geen definitieve overeenstemming bereikt. Hoewel beide clubs zondagavond mondeling wel een akkoord bereikten over een transfersom van dertig miljoen euro, daar slaagden volgens De Telegraaf de juristen van beide clubs er nog niet in om de deal naar tevredenheid van beide clubs op papier te zetten.

Volgens de ochtendkrant heeft dat te maken met enkele aanvullende eisen vanuit Tottenham, wat te maken heeft met het aantal betaaltermijnen en een doorverkooppercentage. “Het lijkt erop dat Spurs-eigenaar Daniel Levy een andere mening heeft dan Paratici over de uitwerking van het mondelinge akkoord.” Levy lijkt vooral het minimale contact met de Ajax-top te hekelen en volgens De Telegraaf is het nu aan Edwin van der Sar om de deal te laten slagen. “Het lijkt er sterk op dat alleen Van der Sar als hoogste baas van Ajax de impasse in de deal kan doorbreken door met Levy een akkoord te bereiken over de secundaire voorwaarden.”

Minimaal risico

De dertig miljoen euro die neergelegd moet worden voor Bergwijn ziet men volgens De Telegraaf in Amsterdam als een minimaal risico. “Hamstra, Huntelaar en Lenderink gaan er vanuit dat hij altijd zijn transferwaarde zal houden, maar rekenen erop dat Bergwijn uiteindelijk met flinke winst kan worden verkocht. Dat is voor Schreuder van later zorg. Die hoopt de aanvaller zo snel mogelijk op het trainingsveld te begroeten, maar vooralsnog wordt hij woensdag in Londen verwacht op het trainingsveld van Tottenham.”

TIP: Wint Spurs bij Chelsea? De odd is 3.25!



Is Bergwijn een topaankoop voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
698+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie