“Of ik eigenlijk altijd een échte Ajax-voetballer ben geweest?”

Foto: “Of ik eigenlijk altijd een échte Ajax-voetballer ben geweest?”

Mohamed Ihattaren werd gezien als een absoluut supertalent bij PSV, maar hij vond zijn Waterloo óók in het Philips Stadion. Nu maakt hij onderdeel uit van de selectie bij Ajax en die Eredivisie-topclub past misschien wel beter bij hem…

In een uitgebreid interview met De Telegraaf zegt de jonge technicus dat hij met warme gevoelens terugkijkt op zijn periode in Eindhoven: “Ze hebben altijd goed voor me gezorgd. Ik ben PSV enorm dankbaar, heb me daar altijd fijn gevoeld en mijn moeder ook. Het heeft gewoon zo moeten lopen.”

Daar voegt hij snel aan toe: “Ik ben blij dat ik weer fit en voetballer van Ajax ben. Dat is iets dat ik moet koesteren en waarvoor ik dankbaar mag zijn. Of ik eigenlijk altijd een échte Ajax-voetballer ben geweest? Dat hoorde ik vroeger ook altijd. Maar nu begrijp ik wel wat ze bedoelen. Het publiek vermaken en aanvallend voetbal spelen, daar ben ik altijd wel van geweest. Het is heerlijk om hier te zijn. Maar ik kan niet te vroeg juichen, want ik ben er nog lang niet.”

Achternaam

Om één reden wil hij koste wat kost slagen in de voetballerij: “Mijn achternaam. Ik zou m’n vader laten vallen, niet eens mezelf. De naam Ihattaren wil ik hoog houden. Het deed me pijn als de mensen die mijn vader hebben gekend mij in het nachtleven zagen. Zo ben ik niet opgevoed. Mijn vader zou daar niet trots op zijn. Dáárom heb ik de draad van mijn carrière weer opgepakt. En nu wil ik meer. Ik wil mijn vader gewoon trots maken, zodat hij met een goed gevoel kan meekijken.”

TIP: Verdien 5 keer je inleg als Kevin De Bruyne assistkoning wordt in 2022-2023!

Past Ajax eigenlijk beter bij hem?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie