‘Grote zorgen om ‘supertalent’ Feyenoord’

Foto: ‘Grote zorgen om ‘supertalent’ Feyenoord’

De verwachtingen waren bijzonder hooggespannen toen Patrik Walemark voor een transfer van BK Häcken naar Feyenoord koos, maar die verwachtingen heeft de Zweed nog niet ingelost. De situatie van de rechtsvoor is zelfs zorgelijk te noemen.

Aan de hand van de oefenwedstrijd van de Rotterdammers tegen FC Kopenhagen (0-7 verlies) schrijft Voetbal International: “Zijn optreden tegen FC Kopenhagen onderstreepte waarom hij desondanks nog niet klaar is voor een basisplek. Walemark stond te vaak stil.”

Volgens het blad herkende de technicus de momenten om druk te zetten niet en sjokte hij met regelmaat te laat achter zijn directe tegenstander aan… “Was de bal aan de andere kant van het veld, dan verzuimde hij om mee te bewegen met de rest van het elftal. Tijdens aanvallen van Feyenoord bleken zijn acties voorspelbaar. Hij wilde steeds de bal in de voet, om naar zijn sterke linkerbeen te draaien en een lastige pass te versturen. Diepgaan zonder bal deed de rechterspits niet, evenals Mark Diemers op de andere flank. Van een aanvaller waarvoor Feyenoord een transfersom van meer dan drie miljoen euro neerlegde, mag meer verwacht worden.”

Kleine kern

Feyenoord lijkt een behoorlijk groot probleem te hebben: “Walemark stond met zijn povere optreden symbool voor die uitdaging die zich tegen Kopenhagen openbaarde. Ondanks het zware programma gaf Slot afgelopen seizoen slechts veertien veldspelers meer dan 500 speelminuten. Van die kleine kern zijn er vijf (Tyrell Malacia, Guus Til, Bryan Linssen, Cyriel Dessers en Reiss Nelson) niet meer bij en acht internationals sluiten pas later aan. De groep talenten daarachter ontwikkelt zich niet snel genoeg om competitief te zijn.”

TIP: Verdien 8 keer je inleg als Feyenoord landskampioen wordt!

Maak jij je zorgen?

  • Ik wel, ja
  • Ik niet, hoor…
470+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie