Xavi Simons maakt indruk bij PSV

Foto: Xavi Simons maakt indruk bij PSV

Ruud van Nistelrooij heeft in het Eindhovens Dagblad de eerste dagen van zomeraanwinst Xavi Simons besproken. De negentienjarige middenvelder kwam transfervrij over van Paris Saint-Germain en maakt de mooie verhalen die de trainer hoorde vooralsnog waar. 

De trainer was in de krant lovend over de middenvelder, die in eerste instantie zijn contract bij PSG zou gaan verlengen en een jaar op huurbasis in Eindhoven zou gaan spelen. Dat werd dus een vijfjarig contract in het Philips Stadion. Van Nistelrooy gaf eerder al aan blij te zijn met de komst van de talentvolle middenvelder en dat is na de eerste sportieve kennismaking niet veranderd. 

Xavi Simons 

Hij heeft nu twee dagen meegetraind en maakt een scherpe indruk”, stelt Van Nistelrooy in het Eindhovens Dagblad. “Xavi beweegt zich rustig binnen de groep en is al een bekende speler voor iedereen. Hij heeft een fijn karakter en is down to earth, fit, een goede prof en zorgt goed voor zichzelf.”

De PSV-trainer vindt dat Simons ondanks zijn leeftijd al erg ver is. “De jongens die ik persoonlijk ken bij Paris Saint-Germain heb ik gesproken over hem en er klonk niets dan goeds over hem. Dat bevestigt hij in de eerste periode hier, waarin ik hem persoonlijk heb leren kennen.”

PSV

Xavi Simons kwam vorig seizoen tot zes optredens in het eerste van Paris Saint-Germain. De negentienjarige middenvelder werd geboren in Amsterdam, maar speelde nog nooit voor een Nederlandse club. Eerder was FC Barcelona zijn werkgever en de jongeling speelde ook in de jeugd van de Spaanse grootmacht. Aankomend seizoen kan de middenvelder zijn kunsten voor het eerst in de Eredivisie vertonen. 

TIP: Wint PSV de Eredivisie? Dan win jij drie keer je inleg!

Gaat Xavi het maken bij PSV?

  • Ja
  • Nee
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie