‘Klaiber volgt Mazraoui op’

Foto: ‘Klaiber volgt Mazraoui op’

Sean Klaiber stond na maanden van blessureleed weer eens binnen de lijnen bij Ajax. De rechtsback speelde twee keer 45 minuten mee in de voorbereiding. Tegen SC Paderborn droeg de rechtsbacks zelfs de aanvoerdersband en ging hij vooral in de eerste helft aardig tekeer. 

De rechtsback liep vorig seizoen in de voorbereiding een zware knieblessure op. Hoewel Klaiber inmiddels helemaal hersteld is, zat het toch even in zijn hoofd. “De spanning heb je eventjes”, stelt de verdediger tegenover Ajax TV, “maar dan heb je de eerste duels gehad en dan laat je dat weer los. De knie voelt goed, hier en daar nog wat stijf en ik merk ook in de motoriek zelf dat het af en toe nog een beetje onwennig is. Maar het gaat wel lekker.”

Ajax 

Het beviel de back goed. “Voor mij persoonlijk is het heel lekker dat ik dit trainingskamp twee keer 45 minuten heb kunnen spelen.” Dat het een vriendschappelijke wedstrijd is, maakte niet uit. “De spanning is er zeker, want een wedstrijd is een hele andere intensiteit en we speelden tegen twee tegenstanders die al langer in de voorbereiding bezig zijn en ze knallen er bovenop.”

Klaiber steekt zijn ambities voor aankomend seizoen niet onder stoelen of banken. “Ik moet zo veel mogelijk spelen, zeker na vorig seizoen. Ik heb gewoon heel veel wedstrijden nodig. Ik hoop dat dat ook gaat gebeuren. Het gevoel is heel goed.”

De belangrijkste concurrent van vorig seizoen, Noussair Mazraoui, is inmiddels aan de slag gegaan bij Bayern München. Devyne Rensch wordt gezien als de belangrijkste concurrent voor de rechtsbackpositie voor Klaiber. Dat er géén rechtsback bij de belangrijkste transfertargets van Ajax zit, kan dus goed nieuws betekenen voor Klaiber. 

Wint Ajax de Eredivisie? Dan win jij 1.63x je inzet!

Klaiber in de Ajax-basis?

  • Ja
  • Nee
958+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie