Van Nistelrooy bejubelt PSV: “Het is super”

Foto: Van Nistelrooy bejubelt PSV: “Het is super”

Ruud van Nistelrooy is zeer content met Luuk de Jong en Xavi Simons als aanwinsten voor PSV. De nieuwe hoofdtrainer was na de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge (2-2) duidelijk opgetogen.

Vooral de komst van De Jong maakt indruk. “Ik ben zeer tevreden en blij dat het gelukt is. Geweldig”, vertelde Van Nistelrooy na afloop op de persconferentie. “Het eerste contact is een week of zes geleden ontstaan. Sindsdien is er veel gebeurd. Het was een lang traject waar je met de clubs en de speler eruit wil komen. Het is super, hij was onze target nummer één. Net als dat Walter Benítez dat was. De prioriteitposities zijn ingevuld met de nummer één kandidaten.”

Volgens Van Nistelrooy was de komst van De Jong het befaamde buitenkansje voor PSV. “Als je hem kan halen, is dat buitencategorie voor ons. Hij is een fantastische persoonlijkheid die garant staat voor professionaliteit en doelpunten. Hij is een teamplayer en een leider in het veld. Alle superlatieven kan je noemen denk ik. (…) Het gezin kijkt ernaar uit om zich te settelen en op langere termijn een thuis te vinden hier. Dat is privé, maar hij wil ook graag deel uitmaken van deze nieuwe start bij PSV, met de jongens die gehaald zijn.”

Ook de komst van Simons kan Van Nistelrooy zeer bekoren. “Hij maakte een frisse en scherpe indruk op de training. Hij beweegt zich heel rustig in de groep, kent een aantal jongens van de Oranje-selecties en is natuurlijk een bekende speler voor iedereen. Maar hij heeft een fijn karakter, hij is down to earth en een goede prof. Ondanks dat hij heel jong is, is hij al heel ver in zijn benadering. Ik ken een aantal jongens bij Paris Saint-Germain, die ik heb kunnen vragen naar hoe hij is en ik hoorde niets dan goeds.”

TIP: Wedden op PSV? Pak de bonus van €250 en sla dit seizoen je slag via Circus!

Gaat dit een groot succes worden?

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie