PSV weet ondanks fraaie goals niet te winnen van Cercle

Foto: PSV weet ondanks fraaie goals niet te winnen van Cercle

In Eindhoven is men reeds helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Dankzij de inkomende transfers van Xavi Simons, Walter Benítez, Ki-Jana Hoever en het meest recent Luuk de Jong heerst een jubelstemming. Vandaag werd er desondanks met 2-2 gelijk gespeeld, tegen Cercle Brugge.

In de vorige oefenpot, tegen het Duitse BW Lohnen (6-0), mocht Walter Benitez voor het eerst starten. De Argentijnse goalie deed dat vandaag andermaal, met nieuweling Ki-Jana Hoever voor zich op rechtsback. De huurling van Wolverhampton Wanderers maakte daarmee zijn officieuze debuut, in een verder piepjonge ploeg. Opvallend was dat Derrick Luckassen wederom een prima indruk maakte in het hart van de defensie, naast Armando Obispo.

Madueke blinkt uit

Bij rust stond er een 1-0 voorsprong op het scoreboord. De maker ervan was Noni Madueke, die net als tegen Lohnen ook vandaag weer een frisse indruk maakte. Op aangeven van het grote talent Ismael Saibari slalomde hij vanaf rechts het strafschopgebied binnen en drukte hij beheerst af.

Na rust toonde Cercle, de nummer tien van België het afgelopen seizoen, zich nog wel een taaie tegenstander. Toch was het PSV – met elf andere namen dan vóór rust – dat na de theepauze weer kon juichen: de jonge middenvelder Mathijs Tielemans vuurde vanaf randje zestien prachtig raak. Het laatste halfuur was voor Cercle, dat ook nog wel terugkwam tot 2-1. Met enkele sterke reddingen wist Joël Drommel de oefenzege voor PSV bijna binnen te slepen, tot Cercle in de 88ste minuut toch nog de 2-2 maakte.

Maandag vertrekken Van Nistelrooy en co, met De Jong en ook internationals Eríck Gutiérrez, Jordan Teze en Cody Gakpo er bij, op trainingskamp naar Duitsland.

TIP: Inzetten op goals van Luuk de Jong? Dat kan, bij Circus!

PSV wordt kampioen dit seizoen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie