Vera Pauw: ‘Verkracht door voetbalprominent’

Foto: Vera Pauw: ‘Verkracht door voetbalprominent’

Vera Pauw heeft vrijdagavond heftig nieuws naar buiten gebracht. De voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen stelt op jonge leeftijd te zijn verkracht door een hoge voetbalfunctionaris.

Pauw maakte dit nieuws vrijdag bekend via een statement op Twitter. Later zouden twee andere mannen daar nog seksuele mishandelingen aan hebben toegevoegd. Volgens de oud-voetbalster waren alle mannen ten tijde van dat incident werkzaam binnen het Nederlandse voetbal.

In het statement schrijft Pauw: “Dit is het aller moeilijkste in mijn leven. Maar eindelijk ben ik klaar om verder te gaan, ik ben trots op wie ik ben.” Volgens haar was de verkrachting meer dan 35 jaar ‘een geheim’, maar is het nu tijd om naar buiten te komen met dit verhaal.

Pauw was de eerste vrouw in Nederland die het trainersdiploma behaalde. Zij werd later onder meer bondscoach van de Nederlandse vrouwen en stond daarmee aan de basis van het succes van dit team. Tegenwoordig is zij werkzaam voor het Ierse voetbalteam.

Er is recent aangifte gedaan bij de politie. Pauw had de KNVB benaderd, maar dat leverde geen positief resultaat op.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie