Schreuder schenkt klare wijn over ‘nieuwe spits Ajax’

Foto: Schreuder schenkt klare wijn over ‘nieuwe spits Ajax’

Na het vertrek van Sebastién Haller naar Borussia Dortmund, en – voor nu – de terugkeer van huurling Brian Brobbey richting Leipzig, is de spitspositie momenteel erg karig bezet bij Ajax. Trainer Alfred Schreuder is duidelijk: er moet ‘een spits die doelpunten maakt’ bij gaan komen in Amsterdam.

“Een aanvaller moet in eerste instantie goals maken. We gaan ervan uit dat het gaat lukken.” Schreuder is het er niet mee eens dat de vorige aanvalsleider, Haller, ‘alleen maar goals kan maken’. “Haller maakt niet alleen maar goals, dan doe je hem tekort. Anders gaat hij ook niet naar Dortmund.”

Wat dat betreft was de tweede spits, Brobbey, wel een heel ander type. Iets dat Schreuder ook komend seizoen ambieert qua invulling. “Uiteindelijk is het als trainer makkelijk als je twee verschillende opties hebt. Maar je moet kijken wat er beschikbaar is en wat er bij ons past. Daar zijn we nu rustig mee bezig.”

Brobbey, Bergwijn, Zirkzee, Tadic..

Schreuder wilde daarbij niet vertellen of het opnieuw binnenhalen van Brobbey tot zijn plannen behoort. Een andere veelgenoemde naam is die van Joshua Zirkzee (Bayern München, vorig seizoen verhuurd aan RSC Anderlecht). Mocht er enkel een flankspeler à la Steven Bergwijn komen, kan Dusan Tadic ook nog verhuizen naar de punt.

TIP: Wedden op Ajax? Sla je slag via Circus en pak de bonus van €250!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Speelt Brobbey volgend seizoen ook nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
470+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie