TRANSFERUURTJE: Ajax-nachtmerrie, Luuk de Jong-update

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-nachtmerrie, Luuk de Jong-update

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Erik ten Hag gaat deze zomer keihard toeslaan bij Ajax. Volgens 90min lijkt de nieuwe manager van Manchester United vastberaden om Antony én Lisandro Martínez aan de selectie toe te voegen. Het is een publiek geheim dat Frenkie de Jong de topprioriteit is op Old Trafford. De middenvelder van FC Barcelona is volgens verschillende media aanstaande. Ook Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia lijkt onderweg naar The Red Devils, maar de kans is groot dat Ten Hag deze zomer eveneens toeslaat bij zijn vorige werkgever. Met het binnenhalen van De Jong en Malacia lijkt de focus zich nu op de smaakmakers van Ajax te richten. Volgens 90min was Antony de transferprioriteit van United na de Oranje-international, maar inmiddels zou ook Martínez een prioriteitsstatus hebben gekregen van de voormalig Ajax-trainer.

PSV heeft al een aantal inkomende transfers tot stand gebracht, maar de Eindhovenaren zijn er nog niet. De komst van Luuk de Jong staat nog altijd hoog op het wensenlijstje en er lonkt voordelig nieuws. La Colina de Nervión schrijft donderdag dat Sevilla heeft besloten om De Jong hoe dan ook te verkopen. De Spaanse club ziet geen toekomst meer voor de Oranje-international en met nog één contractjaar te gaan is dit hét moment om hem te verkopen. FC Barcelona had een optie tot koop, maar de verhuurde spits keert daar niet meer terug. De Jong wil zelf bij voorkeur terug naar PSV, waar hij voor zijn Sevilla-periode zeer succesvol was. Dat maakt de uitgangspositie van de Eindhovenaren voordelig. Door de ontstane situatie is de onderhandelingspositie van Sevilla relatief zwak en dat zou betekenen dat PSV een deel van de vraagprijs af kan snoepen.

Buitenland:

Matthijs de Ligt neemt na drie jaar mogelijk afscheid van Juventus. Volgens Italiaanse media heeft de Nederlander meer opties dan alleen Chelsea. De afgelopen tijd werd vooral bericht over belangstelling van Chelsea. De Londenaren zijn ook het meest concreet. Er zou veertig miljoen euro plus Timo Werner of Christian Pulisic zijn geboden, maar dat voorstel werd door de club uit Turijn naar de prullenmand verwezen. La Gazzetta dello Sport weet dat er meer opties zijn. Ook Manchester City en Manchester United hebben de Oranje-international in het vizier. Pep Guardiola en Erik ten Hag zijn gecharmeerd van de 22-jarige verdediger, die laatstgenoemde natuurlijk al kent uit zijn Ajax-tijd.

Mauricio Pochettino gaat Paris Saint-Germain verlaten, maar dat gaat niet ten koste van zijn bankrekening. De Argentijn kan een enorme afkoopsom tegemoet zien. Al sinds de Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid gonst het van de geruchten bij PSG. De Franse topclub snakt naar internationaal succes en daardoor kwam de positie van Pochettino aan het wankelen. Hij leidde de club nog wel naar de landstitel, maar na het seizoen werd dan toch duidelijk dat zijn toekomst niet in Parijs ligt. Officieel heeft PSG het vertrek van Pochettino nog altijd niet gecommuniceerd. Dat heeft vooral te maken met de onderhandelingen over de vertrekregeling. Volgens L’Équipe is het statement een kwestie van tijd, want beide partijen zijn het eens geworden. Het resterende contractjaar zal voor tien miljoen euro worden afgekocht.

TIP: Verdien 3 keer je inleg als Juventus volgend seizoen Serie A-kampioen wordt!

Welke club moet De Ligt kiezen?

  • Chelsea
  • United
  • City
  • Juventus
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
0+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
12+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
6+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
18+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
248+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
471+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
128+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
9+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
270+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
161+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
375+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
48+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
470+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
51+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
261+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
138+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
73+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
41+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
502+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
199+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie