Volgende superdeal voor Barça: 200 miljoen binnen

Foto: Volgende superdeal voor Barça: 200 miljoen binnen

Er werd de voorbije maanden al heel wat gespeculeerd over mogelijke versterking bij FC Barcelona deze zomer, maar vooralsnog werden er officieel nog geen nieuwe spelers voor volgend seizoen gehaald. Barça zit immers nog steeds gebonden aan de nodige financiële beperkingen. Om zich toch nog zoals gewild te kunnen versterken, maakte voorzitter Joan Laporta echter werk van het activeren van zogenoemde ‘financiële hefbomen’. 

Zo sloot het enkele maanden geleden al een lucratief sponsorcontract met Spotify, dat volgend seizoen op de shirts zal prijken en ook zijn naam aan Camp Nou zal verbinden in ruil voor enkele honderden miljoenen. Nu heeft Barça een tweede slag weten te slaan. De club laat namelijk weten dat het een akkoord heeft over de verkoop van zijn televisierechten. 

Het investeringsfonds Sixth Street krijgt tien procent van de televisierechten van Barça in LaLiga voor de komende 25 jaar en legt daarvoor in totaal maar liefst 267 miljoen euro op tafel. Daarmee krijgen de Catalanen dus weer een aanzienlijke geldsom binnen. Die zal het nog nodig hebben om de komende weken de nodige transfers af te ronden. 

Aankopen

Er gaan immers nog altijd heel wat namen van potentiële versterkingen rond in Camp Nou. Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) zouden transfervrij moeten neerstrijken, terwijl Barça ook zou blijven azen op César Azpilicueta en vooral Robert Lewandowski. Aangezien Bayern München echter ook hun laatste bod afgewezen zou hebben, zal het nog wat dieper in de buidel moeten kunnen tasten.

TIP: 1.24x je inleg als Barça start met een overwinning. Bij Circus ontvangen nieuwe spelers nu €250 bonus!

Komt Barça zo uit de financiële problemen?

  • Ja, makkelijk
  • Nou, dat duurt nog wel langer..
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie