Miljoenentransfer Richarlison aanstaande, gevolgen voor Bergwijn-move

Foto: Miljoenentransfer Richarlison aanstaande, gevolgen voor Bergwijn-move

Richarlison maakt een miljoenentransfer van Everton naar Tottenham Hotspur. Naar verluidt probeerde Chelsea de transfer nog te kapen, maar dat bleek tevergeefs. 

Aan het begin van de donderdagmiddag meldt transferexpert Fabrizio Romano dat de deal rond is. De Italiaan meldt dat Spurs zo’n zeventig miljoen euro overmaakt aan Everton voor de Braziliaanse aanvaller. Het akkoord is er tussen de clubs en ook de international en de Londenaren hebben elkaar gevonden. Na de medische keuring kunnen de handtekeningen worden gezet.

Everton doet hele goede zaken met de deal: volgens Transfermarkt is Richarlison momenteen namelijk zo’n 48 miljoen waard. Op Goodison Park beschikte hij nog over een contract tot medio 2024. De Braziliaan leek in 2017 op weg naar Ajax, maar koos op het laatste moment voor Watford. Een jaar later maakte hij de move naar de club uit Liverpool. Daar ontwikkelde de 25-jarige aanvaller zich gestaag door. Afgelopen jaargang was hij goed voor elf goals en vijf assists in 33 officiële duels.

Bergwijn

Deze transfer heeft mogelijk ook de nodige invloed op Steven Bergwijn. De Nederlandse aanvaller was al op weg naar de uitgang bij Tottenham en met een nieuwe vleugelspeler lijkt daar helemaal geen twijfel meer over te bestaan. Everton zou, naast Ajax, de Amsterdammer ook op de korrel hebben. Met de ontvangen transfersom én een vacature in de aanval, kunnen The Toffees nu doorpakken. Kan Ajax daar tegen opboksen?

TIP: 1.38x je geld als Spurs begint met een zege op Southampton. Nieuwe spelers ontvangen nu €250 bonus bij Circus!

Gaat Everton nu aan de haal met Bergwijn?

  • Ja, verwacht ik zeker
  • Nee, hij gaat naar Ajax
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie