Dijkhuizen verontwaardigd over Dallinga-transfer: ‘Clubs hebben zitten slapen’

Foto: Dijkhuizen verontwaardigd over Dallinga-transfer: ‘Clubs hebben zitten slapen’

Thijs Dallinga verruilt Excelsior voor het Franse Toulouse. De Franse promovendus tikt ruim 2,5 miljoen euro af voor de Keuken Kampioen Divisie-topscorer. Volgens trainer Marinus Dijkhuizen heeft een aantal clubs in de Eredivisie behoorlijk zitten slapen.

Dallinga maakt het afgelopen seizoen indruk bij Excelsior en tegenover de camera’s van ESPN laat Dijkhuizen weten dat hij niet snapt dat geen Eredivisie-club heeft toegehapt. “Helaas is hij er niet meer. We hadden een sterke band, maar ik snap het heel goed. Het is een mooie transfer. Aan de andere kant vind ik het zonde dat hij uit Nederland weggaat. Ik denk dat het goed was geweest voor zijn ontwikkeling om nog een jaar in Nederland te voetballen. Nu is de stap wel heel erg groot. Ik denk wel dat een aantal clubs in Nederland hebben zitten slapen.”

Gemiste kans voor AZ

De oefenmeester denkt dat Dallinga uitstekend bij AZ had gepast en snapt dan ook niet dat de Alkmaarders niet hebben aangeklopt. Volgens Dijkhuizen kan de spits het niveau van de Eredivisie prima aan. “Ik ben erg enthousiast over hem. Hij heeft natuurlijk nog niks bewezen op Eredivisie-niveau, maar met zijn veelzijdigheid snap ik het niet.” 

TIP: Verrast AZ komend seizoen in de Eredivisie? Pak 15x je inzet bij een kampioenschap!

Had Dallinga beter een transfer naar de Eredivisie kunnen maken?

  • Ja
  • Nee
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie