‘PSG kan Xavi Simons spotgoedkoop terughalen’

Foto: ‘PSG kan Xavi Simons spotgoedkoop terughalen’

PSV verraste gisteravond door Xavi Simons niet op huurbasis, maar met een permanent contract tot medio 2027 te presenteren. Paris Saint-Germain was nagenoeg akkoord over contractverlenging, maar die kwam er uiteindelijk toch niet.

Volgens journalist Loïc Tanzi van RMC Sports is dat uiteindelijk in overleg met PSV gebeurd. De Eindhovenaren zagen volgens Tanzi op het laatste moment af van een ‘kale huurconstructie’, waarna is afgesproken dat hij definitief in Eindhoven mocht gaan tekenen, maar enkel met een terugkoopoptie van vier miljoen euro in zijn contract.

Die optie moet dan wel aan het einde van komend seizoen al gelicht worden, anders vervalt-ie, weet de Franse journalist. PSV-clubwatcher Rik Elfrink is nog aan het uitzoeken of die claim klopt, het zou immers ook zomaar kunnen zijn dat PSG deze informatie slechts vrijgeeft om de boze supporters – die het ernstig betreuren dat een groot talent transfervrij vertrekt – kalm te houden.

PSV content

Hoe dan ook is directeur John de Jong verheugd met de komst van Simons (19). “We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen gezien. Buiten alle interlands die hij voor Oranje onder 19 speelde, zagen we hem in de Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen.”

TIP: Wint PSV komend seizoen de Eredivisie? Verdrievoudig hier je inzet!

Zelfs met die terugkoopoptie voor PSG is deze transfer een goede zaak voor PSV

  • Eens
  • Oneens
334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie