‘Mixed feelings bij toptransfers De Jong en De Ligt’

Foto: ‘Mixed feelings bij toptransfers De Jong en De Ligt’

Het zou zomaar kunnen dat zowel Frenkie de Jong als Matthijs de Ligt deze zomer een toptransfer gaat maken. Voor gigantische bedragen, naar hele grote clubs (respectievelijk Manchester United en Chelsea), maar toch zijn het overstappen ‘met gemengde gevoelens’, weet journalist Sjoerd Mossou.

Want mocht De Jong inderdaad naar Manchester trekken, verlaat hij zijn absolute droomclub FC Barcelona. En De Ligt is de laatste maanden wel basisspeler bij Juventus, maar zal toch ook niet helemaal verzadigd zijn met zijn tijd in Italië.

De genoemde transfersommen (85 miljoen inclusief bonussen voor De Jong, 100 miljoen voor De Ligt) ‘bewijzen dat ze niet helemaal mislukt zijn bij hun club’, stelt Mossou in het Algemeen Dagblad.  “Hun situaties zijn daarmee zeker niet identiek, maar een gemene deler is er wel bij de twee oud-Ajacieden: ze vertrekken niet als grote overwinnaar bij de club waar ze destijds zo bewust voor kozen. De voetafdruk die ze achterlaten, zal bescheiden zijn. Minder prominent althans dan vooraf mocht worden gehoopt. Drie seizoenen bij een topclub is betrekkelijk lang, het aantal prijzen veel te laag.”

‘Onderdeel geworden van een miljoenenspel, tegen wil en dank’

Mossou besluit: “Daarbij zijn zowel De Jong als De Ligt inmiddels óók domweg onderdeel geworden van een miljoenenspel in de top van het internationale voetbal, tegen wil en dank. (…) Hun prijskaartje geeft ze wel meteen status bij hun entree in de Premier League. Maar de lat moet in de volgende fase van hun loopbaan ook hoger. De Jong en De Ligt moeten, om definitief uit te groeien tot internationale topspelers, domweg prijzen gaan winnen.”

TIP: Bijna 1.6x je inleg als Oranje het WK begint met een zege op Senegal!

Wie is het meest geslaagd bij zijn huidige club, tot dusver?

  • De Jong
  • De Ligt
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie