‘Zeven versterkingen voor bevrijd Vitesse’

Foto: ‘Zeven versterkingen voor bevrijd Vitesse’

Met het vertrek van eigenaar Valeri Oyf, die zijn aandelen inleverde en een schuld van ruim 150 miljoen euro kwijtschold, zijn deuren opengegaan voor Vitesse. De Arnhemmers willen na de ‘bevrijding’ keihard toe gaan slaan op de transfermarkt.

De nood is na het vertrek van onder meer Eli Dasa, Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer en Loïs Openda erg hoog. “We streven er bij deze club elk jaar naar Europees voetbal te halen”, zegt trainer Thomas Letsch in De Gelderlander. “Dat is nu ook het plan.” Een gigantische ommekeer in het transferbeleid zal er echter niet gelijk komen. “We hebben de voorbije jaren bijna altijd transfervrije spelers opgehaald en hier en daar een transfersom betaald. Dat is nog steeds het beleid. We tellen nu echt niet zomaar een paar miljoen neer. Die bestedingsruimte is er helemaal niet.”

Maar de deur staat gelukkig wél weer op een kier nu, weet Letsch. “Ik heb na de play-offs gezegd dat ik niet de juiste trainer ben voor een overbruggingsjaar. De clubleiding verzekert mij dat er mogelijkheden zijn om in de top te blijven, zoals we willen. En daarnaar gaan we nu handelen.” Melle Meulensteen en Pelle Clement zijn in beeld als versterkingen. “Ik hoop dat we de komende weken volop zaken kunnen doen. Deze week een versterking, volgende week twee. Het liefst heb ik elke twee dagen een nieuweling, maar dat is wat al te enthousiast. Maar er staat druk op Vitesse.”

Transfernood is hoog

“Doordat de club te koop stond, werden zaken stilgelegd”, weet Letsch. “We hebben tijd verloren. Potentiële versterkingen stapten vanwege alle onzekerheden bij Vitesse niet in. Nu kunnen we een verhaal vertellen. We willen meedoen in de top. En daarop selecteren we nu ook.” Directeur Benjamin Schmedes besluit: “Ik wil een goede selectie. Moet dat met tien huurlingen, dan is dat maar zo. Alleen heb ik ook een planning richting de competitie. Op 7 augustus wacht Feyenoord. Dan moet Vitesse competitief zijn. Ik wil dus het liefst niet alle versterkingen pas eind augustus binnen hebben, maar eind juli. Al is het de vraag of dat ideaalbeeld uitkomt. Daarbij wil ik uiteraard ook liever kapitaal voor de club op het veld. Eigen spelers. Dat ik in goede stemming ben, betekent dat ik positief ben over de sportieve zaken bij Vitesse.”

TIP: Wedden op Vitesse? Sla komend seizoen weer je slag via Circus!

Heb jij vertrouwen in de transferzomer van Vitesse?

  • Ja
  • Niet echt..
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie