‘Frenkie de Jong maakt fout van zijn leven’

Foto: ‘Frenkie de Jong maakt fout van zijn leven’

Het begint er meer en meer op te lijken dat de toekomst van Frenkie de Jong niet bij FC Barcelona, maar bij Manchester United ligt. Aad de Mos vindt echter dat de spelmaker een fout maakt als hij naar The Red Devils transfereert.

Waar onder meer Manchester City (Erling Haaland, Kalvin Phillips), Liverpool (Darwin Núñez) en Arsenal (Gabriel Jesus, Fábio Vieira) al behoorlijk actief zijn op de transfermarkt, valt de dadendrang van United wat tegen. Hoe kan dat? In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com geeft onze huisanalist antwoord: “Ik denk dat ze de muntjes heel even bij zich houden omdat ze nu aangeschoten wild zijn.”

De Mos legt uit: “Iedereen weet, van supporters tot aan de grote clubs: ze staan in de handel op min, iedereen weet dat ze spelers nodig hebben, iedereen weet dat ze Frenkie de Jong willen hebben, iedereen weet dat dat prioriteit één is, daar maakt Laporta (voorzitter FC Barcelona, red.) natuurlijk gebruik van. Ik zou er ook gebruik van maken. Onder de 85 miljoen euro gaat hij nooit de deur uit.”

Kruiwagen

De oud-trainer heeft medelijden met oefenmeester Erik ten Hag: “Het is geen makkelijke situatie, het is niet zo dat ze voor de deur bij Manchester staan om daar spelers te halen, op hun blote knieën. De enige voor wie ze voor de deur staan is Ronaldo. De rest mag je inladen in een kruiwagen met een strik eromheen en dan breng je ze zelf allemaal weg.”


De Mos denkt dan ook niet dat Ten Hag en United een vruchtbare periode tegemoet gaan: “Die worden de eerste drie jaar geen kampioen. Het is niet alleen City, Arsenal komt eraan, Liverpool is er al dus… Liverpool, City, zijn ver boven de buitencategorie, en dan die erachter zitten, die aan het jagen zijn, die ook het tweede, derde jaar ingaan met dezelfde trainer, dat is Arsenal met Arteta en dat is vooral Tottenham met Conte. Ik denk dat als Ten Hag vijfde plaats haalt, dan mag hij heel tevreden zijn.”

‘Doe het niet, Frenkie’

En dus voorziet onze voetbalkenner De Jong van nog wat goedbedoeld advies: “Ik zou niet gaan als ik Frenkie de Jong was, ik zou lekker in Barcelona blijven. Hij wordt toch wel geselecteerd voor het eerste elftal, hij wordt toch wel geselecteerd voor de nationale ploeg, dus ik denk dat alleen zijn makelaar er wijzer van wordt.”

TIP: Aad denkt dat Tottenham Hotspur de Premier League-titel wint: 15 keer je inzet!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 26e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Ben jij het met Aad eens?

  • Ja
  • Nee
1419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
94+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
217+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
72+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
21+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
658+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
74+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
261+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
550+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
305+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
458+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
144+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
103+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
474+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
304+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
238+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
583+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
67+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
116+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie