Götze: ‘PSV heeft me lekker gemaakt voor de Champions League’

Foto: Götze: ‘PSV heeft me lekker gemaakt voor de Champions League’

Mario Götze heeft zijn eerste training bij zijn nieuwe club Eintracht Frankfurt erop zitten. De spelmaker ruilde deze zomer PSV in voor de Bundesliga-club en wees onder meer het Benfica van Roger Schmidt af als mogelijk nieuwe bestemming. Götze bleek direct al mateloos populair bij de Frankfurt-supporters en schoof dinsdagmiddag aan voor een gesprek met de Duitse pers.

Op het persmoment keek Götze ook nog even terug op zijn tijd bij PSV en sprak hij lovende woorden over zijn oud-trainer Schmidt. “Ik heb daar een mooie periode beleefd met fijne ervaringen. We hebben daar iets moois opgebouwd wat voor mij ook goed is geweest. Nu wil ik mezelf weer bewijzen. Op al het andere heb ik geen invloed. Als sportman wil ik continu beter worden.”

Champions League

De middenvelder kijkt er vooral weer naar uit om Champions League-voetbal te kunnen spelen. Een wens die Götze ook had nadat het hem niet gelukt was om met PSV zich te kwalificeren voor het miljoenenbal. “Met PSV hebben we ook Europees voetbal gespeeld. Dat was belangrijk voor me. Nu kijk ik uit naar de Champions League. Naar de tegenstanders en het ritme van iedere drie dagen een wedstrijd. Daaraan ben ik gewend geraakt.” Götze ziet zichzelf in ieder geval niet zo snel terugkeren in het Duitse elftal. “Op dit moment denk ik er niet aan. Mijn focus ligt bij de club. De rest is nog te ver weg.”

TIP: Wint Eintracht Frankfurt van Bayern München? De odd is 5.80!

Is het vertrek van Götze een aderlating voor PSV?

  • Ja
  • Nee
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie