Schmidt: ‘Kijk ernaar uit de scheidsrechters te leren kennen’

Foto: Schmidt: ‘Kijk ernaar uit de scheidsrechters te leren kennen’

In Nederland had Roger Schmidt regelmatig aanvaringen met scheidsrechters. Ongetwijfeld zal dat in Portugal, bij zijn nieuwe club SL Benfica, ook nog wel zo nu en dan gaan gebeuren. Journalisten aldaar merkten bij de kennismaking met Schmidt gelijk op dat de Duitser ‘soms wel heel fel is’ jegens de arbitrage.

“Ik kijk ernaar uit om de scheidsrechters te leren kennen”, lacht Schmidt, geciteerd door De Telegraaf. “Ze hebben een speciale rol in het voetbal. Ik heb wel wat gehoord over de scheidsrechters in Portugal, maar probeer altijd mijn eigen oordeel te vellen.”

Verder ging de oud-PSV‘er ook nog in op het mislopen van Mario Götze, die voor Eintracht Frankfurt koos. “Ik heb met Mario twee seizoenen gewerkt in Eindhoven. Hij had ook een goede speler voor Benfica kunnen zijn, maar zijn besluit was duidelijk. Hij wilde weer in Duitsland spelen, een beslissing die hij ook voor zijn gezin heeft genomen.”

Prijzenjacht

Het afgelopen seizoen werd Benfica derde op de ranglijst, achter FC Porto en Sporting CP. In de Champions League kwam het tot de kwartfinale. Sterspeler Darwin Nunez is verkocht aan SL Benfica, onder meer David Neres en Enzo Fernandez werden er voor teruggehaald.

TIP: Wedden op Benfica? Sla komend seizoen je slag via Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sport Lisboa e Benfica (@slbenfica)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sport Lisboa e Benfica (@slbenfica)

Schmidt gaat slagen bij Benfica

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie