PSV-verdediger gaat voor doorbraak: ‘Spelopvatting Van Nistelrooy ligt mij’

Foto: PSV-verdediger gaat voor doorbraak: ‘Spelopvatting Van Nistelrooy ligt mij’

Armando Obispo hoopt komend seizoen echt door te breken bij PSV. De verdediger maakte dit seizoen het eerste doelpunt voor de Eindhovenaren in het oefenduel tegen het Duitse BW Lohne. Obispo denkt onder van trainer Ruud van Nistelrooy meer speeltijd te krijgen.

Obispo kwakkelde afgelopen seizoen met enkele blessures, maar is volledig fit aan het nieuwe seizoen begonnen. De verdediger zegt in gesprek met het Eindhovens Dagblad een beetje te weten wat hij kan verwachten van Van Nistelrooy. “Tijdens mijn periode bij PSV heb ik hem al een aantal keren meegemaakt, maar nog niet over een hele lange periode. Ik kan me herinneren dat we op enig moment tijdens de Champions League voor jeugdteams ook al eens hebben samengewerkt. Ik wist dus een beetje wat ik kon verwachten.”

Balbezit

De centrale verdediger denkt dat het spelprincipe van Van Nistelrooy hem beter ligt. “Zelf ik vind ik het prettig als er in het tactische stuk echt vanuit balbezit en combinatievoetbal wordt gedacht en wat minder vanuit de omschakeling, zoals vorig seizoen. Ik denkt dat in het speltype van nu vooral mijn kwaliteiten liggen.”

Obispo denkt dan ook een goede kans te maken om komend seizoen een basisplaats te veroveren. “Een nieuwe trainer heeft weer een nieuw idee over de invulling van zijn team. Mijn kansen op speeltijd in het nieuwe seizoen schat ik in als goed. In de jeugdelftallen speelden we ook altijd vanuit balbezit en dat vind ik prettiger en is meer herkenbaar voor mezelf.”

TIP: Wint PSV komend seizoen de Eredivisie? Verdrievoudig hier je inzet!



Moet Obispo een kans krijgen als basisspeler?

  • Ja
  • Nee
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie