Jonk spoort Volendam aan: ‘We moeten een speedboot zijn’

Foto: Jonk spoort Volendam aan: ‘We moeten een speedboot zijn’

Wim Jonk is met FC Volendam begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. De oefenmeester beseft dat zijn elftal er direct moet staan bij de competitiestart en dat de club nu in beweging moet komen nu men in de Eredivisie speelt.

Jonk ziet in het Eredivisie-voetbal een mooie uitdaging zo laat hij weten na de eerste officiële training van het seizoen. “We moeten een speedboot zijn en geen olietanker”, zo citeert het Algemeen Dagblad de oefenmeester. Jonk wil dan ook dat Volendam actie gaat ondernemen en niet achterover gaat leunen nu de Eredivisie is bereikt. “Ja, dan moet je dus een speedboot zijn. Dat gaat om organisatie, visie en strategie.”

Kritisch publiek

De oefenmeester vertelde enigszins cynisch dat het publiek in Volendam nogal kritisch kan zijn. “Ze begonnen al te zeuren dat er nog niet genoeg spelers zijn en dat ‘die Jonk’ vast te veel geld wilde nu die verlenging zo lang duurde, haha. En dat er meer Volendammers in het eerste moeten spelen. Ik ken die verhalen wel.” Jonk wil dan ook dat de supporters achter de club gaan staan en verwijst daarbij naar Go Ahead Eagles en SC Cambuur, die daar vorig seizoen een aantal keren profijt van hadden. “Dat zullen we nodig hebben, want die eerste wedstrijden komen we nog wel op adrenaline door. Het gaat om die periode daarna.”

TIP: Wedden op FC Volendam? Sla komend seizoen weer je slag via Circus!

Handhaaft Volendam zich in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
53+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie