Slot blij met ‘troostprijs’: ‘Maar volgend seizoen de hoofdprijs’

Foto: Slot blij met ‘troostprijs’: ‘Maar volgend seizoen de hoofdprijs’

Feyenoord-trainer Arne Slot greep afgelopen seizoen net naast de winst van de Conference League. De oefenmeester verloor in de finale van AS Roma, maar heeft door zijn goede prestaties van afgelopen seizoen wel de Rinus Michels Award gewonnen. Slot werd door zijn vakbroeders gekozen tot winnaar van de oeuvreprijs.

Slot zegt in gesprek met zich vereerd te voelen met het winnen van de prijs. “Het voelt heel bijzonder om in dit lijstje winnaars te mogen staan. Als je ziet wat de andere genomineerden Erik ten Hag, Ron Jans, Kees van Wonderen en Joseph Oosting dit jaar gepresteerd hebben, dan moet je wel een speciale prestatie hebben geleverd om deze prijs te winnen. Dat is met het bereiken van de finale in Tirana in combinatie met de speelwijze wel gelukt”, zo citeert De Telegraaf de oefenmeester.

Troostprijs

Al had Slot liever met een andere prijs in handen gestaan. “Al is het ook duidelijk dat we afgelopen seizoen liever een andere prijs gewonnen hadden met z’n allen. Maar uiteindelijk is deze prijs wel een mooie troostprijs.” De oefenmeester sprak desondanks toch van een mooi seizoen, ondanks een wat moeizaam begin. “In het begin is het even spannend geweest, toen de selectie nog verre van op orde was en er nog eentje wegging. Maar al snel kreeg ik het gevoel dat het een seizoen kon worden waarin we echt leuk konden gaan voetballen. Dat we uiteindelijk de Conference League-finale haalden, had niemand kunnen verwachten. Het is al met al een heel mooi seizoen geweest, waarin het helaas niet is gelukt om er een fenomenaal seizoen van te maken.”

Slot hoopt komend seizoen op een andere manier op het podium te staan en stak daarbij zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Ik hoop hier volgend jaar weer te staan en dat ik dan een van de trainers ben die de prijs wint na het behalen van het kampioenschap. Dat lijkt me een mooie ambitie. Al is het allemaal nog erg vroeg om het over dat soort dingen te hebben. Laten we eerst maar eens kijken hoe we uit de komende periode gaan komen.”

TIP: Pakt Feyenoord komend seizoen de landstitel? Pak 8x je inzet!

Wordt Feyenoord komend seizoen kampioen?

  • Ja
  • Nee
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie