‘Ajax-recorddeal op haar na rond’

Foto: ‘Ajax-recorddeal op haar na rond’

Ajax is dicht bij de komst van Steven Bergwijn, maar de deal is nog niet helemaal beklonken. Het Algemeen Dagblad geeft op maandagochtend een update: de Amsterdammers moeten er alléén nog uit komen met Tottenham Hotspur wat betreft een aantal details.

Het bovengenoemde medium richt zich allereerst op de aankomende transfer van Sven Botman naar Newcastle United à veertig miljoen euro. Vervolgens maakt de krant een bruggetje: “Ajax slaat de naderende toptransfer van Sven Botman handenwrijvend gade. Zijn voormalige club bedong een doorverkooppercentage en gaat daardoor zo’n drie miljoen euro bijschrijven. Die kan de club ook weer gebruiken om de eerste inkomende transfers erdoor te drukken.”

Die van Bergwijn bijvoorbeeld… “Zo nadert Ajax een deal met Tottenham Hotspur over Steven Bergwijn. Over de vaste transfersom (zo’n kleine 25 miljoen euro) zijn de clubs het al wel eens. Spurs wil daarnaast echter ook nog een – kleine – variabele tegemoetkoming zien en het liefst zelf eerst nog een speler presenteren. De verwachting is dat de langverwachte transfer spoedig zijn beklijf krijgt, ook omdat de oud-PSV‘er en het goudhaantje van Oranje zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer naar Ajax en zelf in hoofdlijnen al rond is met de Amsterdammers.”

Wijndal en Tagliafico

Er lijkt dus witte rook op komst, maar daarna wil men méér in de Johan Cruijff ArenA: “Op de achtergrond zet de clubleiding ook alvast de overstap van Owen Wijndal in de steigers. Bronnen verzekeren dat ook de linksback op weg is naar Ajax, temeer omdat Nicolás Tagliafico deze zomer ‘eindelijk’ zijn langgewenste overstap naar een topcompetitie lijkt te gaan maken. De Argentijn is net als teamgenoten Antony, Jurriën Timber en Lisandro Martínez op het lijstje van trainer Erik ten Hag bij Man United verschenen.”

TIP: Verdien 4.75 keer je inleg als Spurs gelijkspeelt tegen Southampton!

Verwacht jij snel witte rook?

  • Ik wel
  • Ik niet
1024+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie