Slot over geruchtenstroom Feyenoord: “Geen club…”

Foto: Slot over geruchtenstroom Feyenoord: “Geen club…”

Arne Slot is zondag verkozen tot beste trainer van de Eredivisie. De Feyenoord-trainer, die Erik ten Hag opvolgt, reageerde na het winnen van de Rinus Michels Award op de transfergeruchten.

Mohamed Taabouni, Calvin Stengs en Wilfried Gnonto worden zoal genoemd als nieuwe aanwinsten. Tegenover ESPN laat Slot weten: “Er worden bij Feyenoord ongelofelijk veel namen genoemd. Er is geen club in Nederland, misschien wel Europa, waar zoveel namen de media bereiken.”

“Of dat een kwaliteit is, waag ik te betwijfelen”, vervolgt Slot. “Als ik op elke naam moet reageren kan ik niet met mijn team bezig zijn. Ik denk dat wij als trainers op zoek zijn naar hele goede spelers. Maar als ik op een individu reageer, is dat niet gepast. Ze staan onder contract bij andere clubs.”

Onderscheiding

Slot noemde het winnen van de Rinus Michels Award ‘heel bijzonder’. “Bijzonder is het niet in de laatste plaats door de naamgever van de award. Maar ook door de eerdere winnaars. Daarnaast had ik concurrentie van andere sterke trainers”, aldus de Feyenoord-trainer, die onder meer aan Ron Jans refereert. “Drie keer gespeeld, drie keer niet gewonnen. En ook de andere trainers presteerden boven verwachting.”

Slot dankt de Feyenoord-spelers vanzelfsprekend voor zijn trofee. “Zij winnen wedstrijden voor een trainer. Het mooie is dat deze award niet alleen over prestaties gaat, maar ook over de manier van spelen. Wedstrijden win je als je goede spelers hebt, die had ik en ze waren ook nog bereid heel hard te werken. Daarnaast is de speelwijze belangrijk in combinatie met de fitheid. Daar had ik de hele staf voor nodig.”

TIP: Wedden op Feyenoord? Waag komend seizoen weer je gok via Circus!

Verwacht je veel van deze transferzomer bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie