‘FC Barcelona zag af van droomaanwinst Xavi’

Foto: ‘FC Barcelona zag af van droomaanwinst Xavi’

FC Barcelona-trainer Xavi lijkt liever Bernardo Silva (Manchester City) op zijn middenveld te hebben dan Frenkie de Jong. De Portugese baltovenaar wil zelf ook graag naar FC Barcelona. Als de club in het verleden anders gehandeld had, had Xavi zijn droommiddenvelder al in de ploeg gehad. 

In de winterstop van vorig seizoen haalde FC Barcelona Ferran Torres op bij Manchester City. Toen die onderhandelingen gaande waren, kreeg de ploeg echter ook de kans om Bernardo Silva over te nemen. De 27-jarige Portugees droomt volgens Mundo Deportivo al vanaf zijn jonge jaren van het spelen in het Camp Nou-stadion. 

Destijds viel de keuze dus op Torres, maar deze zomer keert Barcelona mogelijk wel terug in het lichtblauwe deel van Manchester voor onderhandelingen. De transfer van De Jong brengt niet alleen tachtig tot honderd miljoen euro in het laadje, het zorgt ook voor ruimte in het salarishuis én op het middenveld. 

Daardoor lijken alle signalen op groen te staan op het moment dat De Jong zijn transfer naar Manchester afrondt. De middenvelder verklaarde tijdens de interlandperiode van het Nederlands elftal dat hij het liefste bij FC Barcelona wilde blijven. Een gesprek met Ten Hag zou hem al hebben laten twijfelen. Pas als er een akkoord bereikt wordt tussen Barcelona en United, iets wat volgens Engelse media volgende week gaat gebeuren, zal De Jong er serieus over moeten gaan nadenken. 

TIP: Wint FC Barcelona van Rayo Vallecano? Pak 1.23x je inzet!

Wie heb je liever als centrale middenvelder?

  • Frenkie de jong
  • Bernardo Silva
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie