‘Ajax maakt transferblunder’

Foto: ‘Ajax maakt transferblunder’

Ajax heeft deze zomer drie transferdoelwitten die prioriteit hebben: Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Brian Brobbey (RB Leipzig) én Owen Wijndal (AZ). Maar is de laatstgenoemde linksback wel een versterking voor de Amsterdammers?

Aad de Mos denkt eigenlijk van niet, vertelt hij in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com: “Ik vind hem verdedigend niet zo sterk en zijn kopspel is niet zo geweldig. Hij moet altijd iemand voor zich hebben die hem op gang brengt, het is niet zo dat hij het zelf kan doen zoals Tagliafico. Als ik het bij Ajax voor het zeggen had zou ik die Gómez (Sergio Gómez Martín, red.) halen bij Anderlecht, die Spanjaard, die is twee klassen beter dan Wijndal.”

“Twee klassen beter”

Naar verluidt moet H2 (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar) zo’n tien tot vijftien miljoen euro aftikken voor de AZ’er… Onze huisanalist herhaalt: “Dan zou ik eerst eens kijken naar andere opties en dan zou ik kijken naar die jongen van Anderlecht, die Gómez. Die heb ik een aantal keer live zien spelen. Op basis van de vergelijking Wijndal-Gómez, dan is het absoluut Gómez, twee klassen beter.”

Sergio Gómez is een product van de jeugdopleiding van FC Barcelona op La Masia, maar transfereerde in de winterstop van 2018 naar Borussia Dortmund. Dat verkocht hem een jaartje geleden aan Anderlecht, waar hij het goed doet. Zijn marktwaarde wordt geschat op een slordige tien miljoen euro.

TIP: Volgens Aad wordt Erling Haaland Premier League-topscorer… De odd is 4.50!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 25e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Gómez een betere optie?

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
1162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie