Ajax- en Feyenoord-fans betrokken bij rellen in amateurvoetbal

Foto: Ajax- en Feyenoord-fans betrokken bij rellen in amateurvoetbal

Twee duels in het amateurvoetbal zijn vandaag uitgelopen tot supportersongeregeldheden. In Leiden werd een speler racistisch bejegend en bespuugd, waarna er een grote vechtpartij uitbrak. In Rosmalen bekogelden fans (naar verluidt van Ajax en Feyenoord) elkaar met vuurwerk en moest de politie ingrijpen.

In het Brabantse Veen namen SV Nootdorp en SDV Barneveld het tegen elkaar op met als inzet: promotie naar de hoofdklasse. Op een gegeven moment wilde Nootdorp-speler Gabriël Mendes Garcia een inworp nemen, toen hij door de fans uit Barneveld met bier bekogeld, bespuugd én racistisch bejegend werd…

Het Algemeen Dagblad meldt over de desbetreffende wedstrijd: “Na afloop gingen supporters van beide clubs met elkaar op de vuist toen de Barnevelders met een provocerend spandoek naar de aanhang uit Nootdorp liep. Tientallen supporters deelden over en weer rake klappen uit. Sommige vechtersbazen moesten zich door de EHBO laten behandelen.”

Ook bij WHC-VV Nieuwenhoorn in Rosmalen ging het mis. Er moesten strafschoppen worden genomen, maar die werden uitgesteld ‘omdat supporters van de twee clubs elkaar bekogelden met vuurwerk, stenen en paaltjes’. “Tientallen politiewagens kwamen naar het sportpark om de groepen uit elkaar te houden”, aldus het AD. “Agenten schermden vervolgens de hoeken van het veld af. Na een afkoelingsperiode werden de strafschoppen genomen bij een doel zonder fans. Nieuwenhoorn won uiteindelijk.”

Woordvoerder Kiki Thielen van politie Oost-Brabant meldt dat er slechts twee beveiligers en één vrijwilliger aanwezig waren: “Voor een wedstrijd met ongeveer 750 supporters, waarvan de ene helft voor Ajax was en de andere helft voor Feyenoord.”

TIP: Verdien 1.88 keer je inleg als LAFC van New York Red Bulls wint!

Loopt het de klauwen uit?

  • Ja, echt
  • Mwah, nee
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie