‘Ik leg andere accenten dan Erik ten Hag’

Foto: ‘Ik leg andere accenten dan Erik ten Hag’

Oefenmeester Alfred Schreuder is veel meer een peoplemanager dan zijn voorganger bij Ajax Erik ten Hag. In een interview met De Telegraaf behandelt hij de verschillen tussen hem en de huidige hoofdcoach van Manchester United, met wie hij samenwerkte in de Johan Cruijff ArenA.

Schreuder noemt zichzelf een verbinder: “En iemand die graag samenwerkt. Als aanvoerder van NAC wilde ik dat de spelers die nieuw bij de club kwamen – of het nou de Hongaren, de Brazilianen of de Marokkanen waren – zich op hun gemak voelden. En als je die warmte geeft, kun je ook veel eisen.”

“Andersom heeft het geen zin”, gaat hij verder. “Dat heb ik altijd gezegd. Zeg je vanaf dag één: het gaat zo, zo en zo hier. En kijk je niet naar hem om, dan werkt het niet. Investeer je in de mens achter de speler, dan heb je meer kans van slagen. Dat is ook een beetje hoe ik in elkaar zit.”

Accenten

“Er ligt hier bij Ajax een goede structuur en manier van werken”, vindt Schreuder. “De grote lijn van de afgelopen vierenhalf jaar willen we doortrekken, maar ik leg misschien andere accenten dan Erik ten Hag. Dat is logisch, en als trainer moet je daarin ook doen waar jij je prettig bij voelt. Ik ben bijvoorbeeld gewend om in het begin lange besprekingen te houden over mijn gewenste manier van spelen. Maar op het moment dat het loopt, zullen mijn besprekingen korter zijn. Bij Erik waren alle besprekingen lang, en dat doen meer trainers. Dat is niet goed of slecht, het past bij de trainer. Bij mij kan dat anders.”

TIP: Verdien 1.92 keer je inleg als Real Salt Lake van Columbus Crew wint!

Heb jij vertrouwen in Schreuder?

  • Ik wel
  • Ik niet
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie