‘Ajax start gesprekken met nieuwe spits’

Foto: ‘Ajax start gesprekken met nieuwe spits’

De shortlist van Ajax is eigenlijk een longlist, want er staan behoorlijk wat namen op. De Amsterdammers willen twee nieuwe spitsen naar de Johan Cruijff ArenA halen, waarbij de 24-jarige Toni Martínez van FC Porto alleszins een optie lijkt.

Volgens Sky Sport Deutschland is H2 (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar) al in gesprek met het management van de Spanjaard, die een marktwaarde van vijf miljoen euro vertegenwoordigt. Ook het Duitse Hertha BSC is echter nog in de race voor zijn krabbel.

Zirkzee

NU.nl schreef een paar dagen geleden nog: “Nog meer nieuws uit Amsterdam: Naast Brian Brobbey zou Ajax ook inzetten op de komst van Joshua Zirkzee. Het tweetal moet het vertrek van Sébastien Haller doen vergeten in Amsterdam. De 21-jarige Zirkzee ligt nog tot medio 2023 vast bij Bayern. Afgelopen seizoen speelde de spits, die in de jeugd Feyenoord speelde, op huurbasis voor Anderlecht.”

Het lijkt erop dat de Amsterdammers er als volgt in staan: Brobbey (voor wie RB Leipzig naar verluidt achttien miljoen euro vraagt) moet sowieso naar de ArenA komen, maar vervolgens wil H2 óók een back-up vastleggen. Voor die plek komen Zirkzee en Martínez in aanmerking, maar zeker niet beiden.

We kunnen in de aankomende weken behoorlijk veel Ajax-nieuws verwachten. Haller gaat naar Borussia Dortmund en Lisandro Martínez, Jurriën Timber en Antony liggen bijzonder goed in de markt. Edson Álvarez mag bij een goed bod vertrekken en zelf azen de Amsterdammers nog op de komst van Steven Bergwijn en Owen Wijndal (of een andere linksback).

TIP: Verdien 2.65 keer je inleg als Botafogo van Fluminense wint!

Goede optie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie