Van Nistelrooy: “Dat is voor mij klaar”

Foto: Van Nistelrooy: “Dat is voor mij klaar”

Derrick Luckassen werd achtereenvolgens verhuurd aan RSC Anderlecht, Kasimpasa en Fatih Karagümrük, maar in het hier en nu bereidt hij zich met de selectie van PSV voor op het nieuwe seizoen. Gaat oefenmeester Ruud van Nistelrooy hem écht gebruiken?

In de eerste oefenwedstrijd van de Eindhovenaren (6-0 tegen het Duitse BW Lohnen) maakte de multifunctionele voetballer in ieder geval minuten: hij deed één helft mee. Voetbal International citeert Van Nistelrooy: “Hij maakt op mij een heel goede indruk. Ik vond hem een van de betere spelers op het veld.”

“Het is prettig om met hem samen te werken en hij krijgt alle kansen om zichzelf te bewijzen”, aldus de PSV-coach. “Het is gewoon een open verhaal: ga aan de slag, bewijs het. Jordan Teze is er nu niet en André Ramalho en Mauro Júnior zijn geblesseerd, waardoor jongens achterin kansen krijgen. En Derrick heeft zich nu heel goed laten zien.”

In het verleden liet Luckassen zich vervelend uit over zijn werkgever… “Wat hij ooit wel of niet gezegd zou hebben, dat is voor mij klaar. Ik heb het immers nooit uit zijn mond gehoord. Het kan zeker zo zijn dat hij erbij blijft. Derrick doet het tot dusver heel goed en heeft nog een open pagina voor zich liggen, die nog ingevuld kan worden.”

Spijt

Eind 2019 vertelde Luckassen aan Het Laatste Nieuws: “Ik heb de verwachtingen zelf niet kunnen inlossen. Maar eerlijk: ik heb er ook niet veel hulp gekregen. ­Achteraf gezien heb ik spijt van mijn overgang naar PSV.”

TIP: Verdien 3.25 keer je inleg als PSV Eredivisie-kampioen wordt!

Verdient hij een kans?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie