Martins Indi onthult boodschap Van Gaal: ‘Hij kwam naar me toe’

Foto: Martins Indi onthult boodschap Van Gaal: ‘Hij kwam naar me toe’

Het was best opmerkelijk dat Bruno Martins Indi in de voorbije Nations League-periode opeens weer onderdeel uitmaakte van de selectie van het Nederlands elftal. Aan de andere kant: onder bondscoach Louis van Gaal was hij basisspeler op het wereldkampioenschap van 2014…

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt de centrumverdediger allereerst: “Op papier is het systeem van Oranje anders dan bij AZ, maar de spelprincipes zijn in grote lijnen hetzelfde. Beide ploegen willen druk zetten en aanvallend voetbal spelen.” De taak van Martins Indi in dit geheel is: doordekken, ruimtes in de gaten houden en diepte zoeken in de passing. 

Wat dat laatste betreft heeft de AZ’er zich de laatste jaren ontwikkeld, mede op advies van Van Gaal: “Ik gaf in de eerste jaren van mijn carrière vaak korte passes in de opbouw van achteruit. Maar ook niet altijd: in mijn eerste WK-wedstrijd met Oranje, in Brazilië tegen Spanje, was ik degene die de meeste passes naar het laatste derde deel van het veld gaf. Dus het is soms ook perceptie.”

“Laat iedereen maar praten”

Martins Indi onthult: “Ik weet nog dat de bondscoach in Brazilië naar me toe kwam en zei: laat iedereen maar praten, wij weten wat jij allemaal kan. Dat ben ik nooit vergeten.”

Hij denkt nog niet echt aan het WK in Qatar: “Het is aan de bondcoach of ik de afgelopen weken genoeg heb laten zien, om in september opnieuw uitgenodigd te worden. Nu eerst met een heerlijk gevoel op vakantie. Daarna bij AZ mezelf zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe seizoen en zorgen dat we goed starten. Dan zullen we bij de volgende interlandperiode merken of ik weer bij de selectie zit.”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Gaat hij mee naar Qatar?

  • Sowieso
  • Nou…
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie