Van Nistelrooy begint PSV-periode met ruime zege

Foto: Van Nistelrooy begint PSV-periode met ruime zege

Ruud van Nistelrooy is met een ruime oefenzege begonnen aan zijn ambt als hoofdtrainer van PSV 1. Op de Herdgang werd het Duitse kleine duimpje BW Lohn met 6-0 over de knie gelegd.

PSV begon met onder meer de nieuwe doelman Walter Benítez onder de lat. De transfervrij bij OGC Nice weggeplukte goalie start gelijk onder de lat. Derrick Luckassen (terug van een verhuurbeurt aan het Turkse Fatih Karagumruk) begon ook, net als de aan Union Berlin gelinkte Philipp Max. Omdat alle internationals nog ontbreken staat er een piepjonge voorhoede met Ismaïl Saibari. Noni Madueke, Yorbe Vertessen, Johan Bakayoko. Nieuwelingen Ki-Jana Hoever en Boy Waterman volgen nog een individueel traject richting volledige fitheid. André Ramalho, Carlos Vinícius, Mauro Juior, Olivier Boscagli en Phillipp Mwene waren wegens blessures nog absent.

Desondanks speelde PSV bij vlagen prima tegen Lohn. De openingstreffer kwam in de beginfase van het hoofd van Armando Obispo, die een goede corner van Joey Veerman binnen knikte. Halverwege het speelbedrijf verdubbelde spits Yorbe Vertessen de marge, op aangeven van een zo nu en dan ouderwets flitsende Madueke. Mede doordat met name Madueke zijn vizier zelf niet op scherp had stond het bij rust nog 2-0.

Veel Amerikaanse invloeden

Na de theepauzs trad PSV met elf andere namen aan; doelman Joël Drommel zag tien jonkies voor zich, waarvan Richy Ledezma dan nog de meeste ervaring op het hoogste niveau heeft. Toch bleven de Brabanders alleraardigst spelen; spits Simon Colyn, een Canadees die wordt gehuurd van de Vancouver Whitecaps (MLS), maakte op aangeven van de Amerikaan Dante Sealy de 3-0, en scoorde in de blessuretijd ook nog zijn tweede. Dat was de 6-0, nadat daarvoor Ledezma ook al een graantje had meegepikt, en een speler van Löhn een eigen doelpunt had gemaakt.

TIP: Ruim een verzesvoudiging van je inleg als PSV kampioen wordt komend seizoen!

Gaat PSV kampioen worden komend seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie