TRANSFERUURTJE: Feyenoord-speerpunten, Ajax-opstand

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-speerpunten, Ajax-opstand

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Bij Ajax zijn ze al weer begonnen met de voorbereiding op het aankomende voetbalseizoen, maar Antony heeft het trainingsveld op De Toekomst nog niet betreden. En in Engeland maken ze daar een heel item van: is de Braziliaan misschien in opstand gekomen? Vermoedelijk hebben de Amsterdammers hun jonge aanvaller gewoon meer vrijaf gegeven na een lang en slopend seizoen, maar bij het dagblad Mirror zoeken ze meer achter de afwezigheid van Antony. Het medium schrijft zelfs dat het ‘overduidelijk is dat de rechtsvoor een transfer wil maken naar Manchester United‘. Bij Manchester Evening News gaan ze daarin mee: “Hij speelde geen interlands, dus het lijkt er niet op dat hij langer vakantie heeft gekregen. Waarom was hij er dan niet? Trek je eigen conclusies!”

Ajax gaat zich mogelijk versterken met een Spaanse spits. Volgens AS en Mundo Deportivo staat de 24-jarige Toni Martínez van het Portugese FC Porto op het wensenlijstje in Amsterdam. Martínez maakte in 2020 de overstap naar FC Porto, maar beleefde weinig plezier aan zijn tijd bij de Portugese topclub. In 64 officiële wedstrijden bleef de Spanjaard steken op vijftien doelpunten. Na twee seizoenen hoopt de spits het voor gezien te houden door een transfer te maken naar een nieuwe bestemming. De Spaanse sportkranten schrijven dat er drie clubs in de running zijn voor Martínez: Ajax, Hertha BSC en Espanyol. Al deze clubs kunnen een nieuwe spits goed gebruiken. De Amsterdammers raken Sébastien Haller kwijt en de toekomst van Brian Brobbey is nog onzeker.

Feyenoord incasseert vijftien miljoen euro voor Tyrell Malacia, die voor een overgang staat naar het Franse Olympique Lyon. De Rotterdammers kunnen een deel van het transfergeld investeren in nieuwe aankopen en volgens het Algemeen Dagblad wil Feyenoord dan ook snel spijkers met koppen slaan. Feyenoord zal daarom snel doorschakelen naar Ian Maatsen om hem vast te leggen als nieuwe linksback. Volgens het Algemeen Dagblad is de verwachting dat die deal snel rond zal zijn. Daarnaast zet Feyenoord in op de komst van drie speerpunten. Zo wil men in Rotterdam een nieuwe buitenspeler in plaats van Reiss Nelson, zoekt men nog naar een extra spits naast nieuwkomer Danilo en wil men ook een aanvallende middenvelder aantrekken. Voor laatstgenoemde positie is Guus Til de belangrijkste optie.

Buitenland:

Robert Lewandowski is geenszins van plan om Bayern München tegemoet te komen. De Poolse spits is nog altijd vastberaden om de Duitse topclub te verruilen voor FC Barcelona. Lewandowski heeft de afgelopen weken meermaals aangegeven dat hij Bayern wil verlaten. Barcelona is zijn gedroomde bestemming. Er ligt zelfs al een akkoord voor twee jaar plus een optiejaar, maar vooralsnog kunnen de Duitse en Catalaanse topclub het niet eens worden over de transfervoorwaarden. Vanuit Zuid-Duitsland weigert men vooralsnog om te bewegen. Bayern weigert het gesprek aan te gaan met Barcelona en reageert ook niet concreet op aanbiedingen. Volgens SPORT heeft Lewandowski besloten om opnieuw druk uit te gaan oefenen via de media indien zijn broodheer zich zo blijft uitstellen.

Arsenal en Manchester City zijn het eens geworden over een transfer van Gabriel Jesus. Het is nu aan de Braziliaanse spits om de deal af te ronden. Transferexpert Fabrizio Romano maakt vrijdagavond melding van een volledig mondeling akkoord tussen beide Premier League-clubs. Arsenal en City zijn het eens geworden over een gegarandeerde transfersom van 45 miljoen euro, omgerekend zo’n 52 miljoen euro. Arsenal is nog met Jesus en diens management in gesprek over de persoonlijke voorwaarden. Als de Braziliaanse aanvaller het eens kan worden met de Londenaren, dan verruilt hij de Engelse kampioen voor de nummer vijf van het afgelopen Premier League-seizoen.

TIP: Verdien 2.25 keer je inleg als DC United van Nashville SC wint!

Gaat Lewandowski weg bij Bayern?

  • Dat verwacht ik wel
  • Dat denk ik niet
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
57+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
57+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
572+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
331+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
364+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
355+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
431+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
649+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
270+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
407+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1522+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie