Schreuder wijst vertrouwde hulplijn af: ‘Wil het zelf ervaren’

Foto: Schreuder wijst vertrouwde hulplijn af: ‘Wil het zelf ervaren’

Ajax startte vrijdag officieel met de eerste training van het seizoen onder de nieuwe trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester moet de successen van zijn voorganger Erik ten Hag een vervolg geven in Amsterdam. Tegenover De Telegraaf laat Schreuder weten regelmatig contact te hebben met Ten Hag.

Schreuder laat onder meer weten dat hij het belangrijk vindt dat hij Ten Hag af en toe eens kans bellen. “Die band hebben we ook altijd gehad. Na mijn verrassende vertrek bij Hoffenheim belde hij me ook op om te vragen wat er was gebeurd. En nadat hij kampioen werd, heb ik hem een bericht gestuurd, zoals hij ook deed toen ik naar FC Barcelona en Club Brugge ging.”

Geen informatie nodig

De oefenmeester zegt over Ajax geen informatie nodig te hebben van zijn voorganger. “Omdat ik veel mensen ken hier en sommige dingen vooral zelf wil ervaren. Dan krijg ik er een gevoel bij.” Wel is Schreuder vol lof over de behaalde successen van Ten Hag, die volgens hem in alles een winnende cultuur binnen Ajax heeft gebracht en de lat continue hoogt legt om zo successen te behalen. “Ik wil hetzelfde behalen. Sommige dingen zal ik op mijn eigen manier doen. Maar in principe probeer ik elke prijs te winnen, want uiteindelijk gaat het daar om in het voetbal.”

TIP: Wordt Ajax komend seizoen opnieuw kampioen? De odd is 1.65!

Wordt Schreuder net zo succesvol als Ten Hag?

  • Ja
  • Nee
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie