“Als Ajax-trainer moet je zeker kampioen worden”

Foto: “Als Ajax-trainer moet je zeker kampioen worden”

Alfred Schreuder sprak recent de ambitie uit om de Champions League te winnen. De nieuwe trainer van Ajax is echter van mening dat diens uitspraken ‘een beetje uit zijn verband gerukt’ zijn.

Aan ESPN vertelt Schreuder: “Dat heeft te maken met een ambitie die je als sportman hebt. Dan wil je in de Champions League ook alle wedstrijden proberen te winnen. En ik heb aangegeven dat je in 2018-2019 heel ver kwamen. En dat dat dus wel mogelijk is en ze hebben hem zelf gewonnen in 1995 nog. Dat had toen ook niemand voor mogelijk gehouden.”

De opvolger van Erik ten Hag noemt de Champions League winnen dus vooral een droom. “Dus je moet wel een bepaalde ambitie hebben en dat hoort bij een club als Ajax. Of het realistisch is en past bij de doelstellingen die we hebben. Het is niet de doelstelling dat we de Champions League winnen, maar het is de doelstelling dat we Europees overwinteren.”

Schreuder vervolgt: “Wij gaan voor het hoogst haalbare en proberen gewoon iedere wedstrijd te winnen. Je moet durven dromen en voor jezelf een bepaalde ambitie hebben. Ik wil toch iets groots winnen. En ik denk dat Van Gaal dat toen ook heeft gehad. Sommige trainers hebben dat en dat vind ik ook leuk. Dat hoeft helemaal niet arrogant te zijn. Of het realistisch is voor dit Ajax is een ander verhaal. Waarom kunnen wij, wat ze vorig jaar hebben laten zien, niet ook proberen alle wedstrijden te winnen.”

Kampioenschap

Waar overwinteren de doelstelling is in de Champions League, daar is de nationale doelstelling scherper. “Ik vind wel als trainer van Ajax moet je zeker kampioen worden. Iedere prijs waar we voor kunnen spelen moeten we proberen te halen”, aldus Schreuder.

TIP: Wedden op voetbalwedstrijden? Voorspel wedstrijden bij Circus en win fraaie bedragen!

Gaat hij de titel pakken met Ajax?

  • Ja
  • Nee
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie